Viis materjali, mida vannitoas kindlasti kasutada ei tohi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba
Vannituba Foto: SCANPIX

Kuigi tänapäevased materjalid on sageli väga vastupidavad, ei sobi siiski kõik neist kõikjale sinu kodus. Alljärgnevad viis ei passi kindlasti vannituppa.

Tapeet
Kuna tapeet on nii moodne, tekib paljudel kiusatus kasutada seda niisketes pesuruumides, kuhu selline seinakate tegelikult ei sobi. Mingiks lahenduseks on, kui katta tapeet klaasiga, aga ka siis ei saa keegi sajaprotsendiliselt garanteerida, et niiskus ei pääse klaasi taha. Kui see juhtub, hakkab tapeet kooruma ja tulemus on inetu.

Laminaatpõrandad
Sa ei suuda laminaadi vastupidavusele ja tänapäeval juba üsna kenale välimusele vastu panna? Hea küll, aga kasuta seda kusagil mujal, mitte vannitoas! Isegi niiskuskindla märgistusega laminaat pole mõeldud siiski pesuruumides kasutamiseks. Veega hakkab laminaatkate paisuma ja kogu põrand saab rikutud.

Libedad keraamilised plaadid
Mida läikivama pinnaga on keraamiline plaat, seda libedam ta on. Ka põrandaplaadi märgistusega plaate ei või vannitoa põrandale pimesi osta – vaata iga plaati eraldi ja kaalu, kas see võib koostoimel veega eluohtlikult libedaks muutuda.

Vaipkatted
Esiteks muutub vaipkate, eriti tualetiga pesuruumides, kiiresti räpaseks. Rääkimata sellest, et niiske vaipkate on suurepärane keskkond igasugu hallitusseente kasvamiseks ja levikuks. Vannitoa põrandakattest saab ese, mida sa pidevalt pesema pead, nii et mõtle läbi, kas see on arukas.

Kollane värv
Väikeses ruumis, kus peegel valgustust võimendab, mõjuvad värvid märksa intensiivsemalt kui mujal. Kollane ja kõik kollast sisaldavad värvid võivad tunduda küll väga soojad, aga koostoimel kunstliku lambivalgusega muudab see peegelpildi sinust endast sulle üsna ebameeldivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles