Tudeng avas Pariisi terroriööl kannatanutele oma kodu

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
French riot police secure the area near the Bataclan concert hall following a fatal shooting at a restaurant in Paris, France, November 13, 2015. People are being held hostage at the Bataclan concert hall in central Paris after several shots were fired, French news channel BFM TV reported on Friday.  REUTERS/Christian Hartmann
French riot police secure the area near the Bataclan concert hall following a fatal shooting at a restaurant in Paris, France, November 13, 2015. People are being held hostage at the Bataclan concert hall in central Paris after several shots were fired, French news channel BFM TV reported on Friday. REUTERS/Christian Hartmann Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS

Tudeng Vincent Pereira ei plaaninud muud, kui et reede hilisõhtul vaadata sotsiaalmeediast, kuidas läks jalgpalli sõpruskohtumine Saksamaa ja Prantsusmaa vahel. Näinud aga esimesi teateid terroristide rünnakutest, ei kõhelnud tudeng hetkegi: nagu tuhanded kaaslinlased postitas Twitterise teate avatud uste kohta, andes teada, et tema uksed on terroristide käest põgenejaile valla.

«Kuulsin laske, ilmselt «Bataclani» klubist,» rääkis sündmuskohast vaid paarisaja meetri kaugusel elav mees telekanalile RTL. «Kiirustasin kohe koju ja postitasin vahepeal Twitterisse avatud uste märgi #portouverte, näitamaks, et kannatanud võivad siit peavarju saada.»

Kui mees koju jõudis, leidis ta ootamas kaks hirmunud linlast - klubi lähedal elanud neiud ei julenud terrorihirmus enam koju minna. «Kõik juhtunu oli nii kohutav, sürreaalne ja uskumatu, justkui kaader mingist filmist,» meenutas mees. «Niisuguse õnnetuse korral peame kõik kokku hoidma ja üksteist aitama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles