Advendiaja kodusoojust loovad tuled ja taimed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: K-Rauta

Advendiaja lähedus tekitab mõnusa ootusärevuse ja soovi oma koju jõulumeeleolu luua. Kui päris jõuluajal toob jõulumaagia tuppa kuusepuu, siis enne jõule saame samuti väikeste ja lihtsate nippidega lähenevate pühade hõngu luua. Nõuandeid jagab K-rauta tootejuht Aita Meentalo.

Pühademaagia esimene samm on küünlad, millest saad küünlaaluste või –jalgade abil luua erinevaid koosluseid. Võid valida romantilise stiili ning kasutada läbipaistvast klaasist alustes või valgetes laternates teeküünlaid või hoopis piduliku stiili ja panna uhkeldavatesse kuldsetesse jalgadesse kõrged lauaküünlad. Kui elav tuli hirmutab või on kodus väikesed lapsed, siis saab meeleolu luua ka LED-tuledega. Müügil on teeküünla efekti loovaid väikeseid tulesid, aga ka erinevaid tuledest figuure, mida saab paigutada aknalauale või põrandale. K-rautast leiab 18-130 sentimeetri kõrguseid LED-tuledest põhjapõtru, jääkarusid, oravaid ja pingviine.

Foto: K-Rauta

Jõulutunnet aitavad luua mitmed toataimed. Klassikalise jõulutähe kõrval võib kaaluda ratsuritähte, jõulukaktust, amarüllist või küpressi. Kasuta jõulumeeleolu loovaid punaseid lillepotte või hoopis vasest plekkvanni või valget ämbrit.

Foto: K-Rauta

Jõulupärg uksel või kompositsioon ukse kõrval annavad kõigile märku pere jõuluootusest. Pärja saab osta valmiskujul või ise kokku panna. Selleks võid kasutada valmis õlest pärga, millele saad oma maitse järgi detaile lisada – käbid, sammal, marjad, kaneelikoor ja erinevad oksad aitavad luua südamliku koosluse, samas võid valida ka modernsema lähenemise ja kasutada pärjas LED-tulesid. Kaunistusi saad pärja külge kinnitada traadi või liimipüstoliga. Õuekompositsiooni võid rajada punutud korvi või vasksesse vanni ning kasutada selles kas kuuseoksi, õlgi, sammalt või kanarbikku, jõuluviimistluse andmiseks lisa sinna sobivaid jõulumune.

Foto: K-Rauta

Pere maitsest lähtuva kompositsiooni saab luua ka tuppa. Kasuta selleks materjale, mis toasooja ei pelga. Aluseks võid võtta kas suure vaagna või punase lillepoti ning kasutada näiteks sammalt ja õlgi. Dekoratiivsust saad lisada nii jõulumunade ja LED-tuledega kui ka söödavate jõuluehetega – õunte, mandariinide ja piparkookidega, mille vahele võib jõuluhõngu lisamiseks pista kaneelikoort.

Foto: K-Rauta

Kamina olemasolul saab selle ümber luua väikese jõulumaa. Riputa kamina külge jõulusokid ning kuhja kamina ette lambanahad ja suured punased padjad. Kamina kõrvale saad jõuluajaks valmistada ahvatlevad jõulukingid, mis on pakitud efektsesse paberisse ning seotud laia siidpaelaga. Kui kingitused tekitaksid lastes kihku neid kohe avada, siis võid kasutada hoopis suurt punast kirjakasti, kuhu kogu pere saab postitada jõuluvanale mõeldud kirjad ja uusaastalubadused. Jõuluootuses saate perega korraldada kamina ees ka talvise pikniku.

Foto: K-Rauta

Lai valik jõulukaunistusi on saadaval K-rauta e-poes, kus igaüks leiab midagi vastavalt oma maitsele, et luua oma kodus tõeline advendiaja kodusoojus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles