Lugeja ettepanek: magalarajoonidesse tasuline parkimine

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annelinna suurte kortermajade ümbruses tekitab parkimine omajagu peavalu nii autoomanikele kui ka jalakäijatele, kes autode vahelt teed leida püüavad. Parkimine Kaunase pst 81 juures.
Annelinna suurte kortermajade ümbruses tekitab parkimine omajagu peavalu nii autoomanikele kui ka jalakäijatele, kes autode vahelt teed leida püüavad. Parkimine Kaunase pst 81 juures. Foto: Margus Ansu / Postimees

Koduportaali kommentaariumis kirjutasid lugejad magalarajoonide parkimisprobleemidest: nende hinnangul ei taha näiteks uusarendustesse kolinud inimesed kalleid parkimiskohti osta, seepärast pargitaksegi tänaval.

«Praktika on see, et isegi kui ehitatakse maja parkimiskorrusega või korrustega, siis neid müüakse lisaks korterile veel märkimisväärse hinnaga, mis tingib olukorra, et maja ehitatakse, elanikud kolivad sisse, kuid parkimiskohta ei soetata selle kalli hinna tõttu ja pargitakse lähedalasuvad tänavad täis, kuigi ehitatud parklad on pooltühjad,» nendib lugeja.

Temaga on nõus ka teine kommentaator. «Ehitatakse kena parkimismajaga kortermaja, milles parkimiskoht on tasuline. Arvake, kus sõidukid pargivad? Õige vastus: kurvid, naabermajade haljasalad, hoovid jne on täis pargitud, samal ajal kui uhke parkimismaja on tühi,» kirjuta ta. «Kui magalarajoonides teha parkimine tasuliseks, kaoks pooled autod, mis üle talve hoovis seisavad nagu nõiaväel,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles