Uksed tulevad taas: eluruumide avatud planeering pole enam moes

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud planeeringud hakkavad kaduma.
Avatud planeeringud hakkavad kaduma. Foto: SCANPIX

Pikka aega on sõnapaar «avatud planeering» kinnisvara puhul midagi eriti kaasaegset ja trenditeadlikku tähendanud. Need ajad hakkavad nüüd aga ümber saama. 

Köök ja elutuba ühes pole enam miski, mille poole püüelda, pigem tuleks proovida sellisest ühteliidetud elupinnast, kus vannituba ja tualettruum on vaat et ainsad seintega eraldatud ruumid kogu majapidamises, tasapisi vabanema hakata. 

Ameerika arhitekt Mary Duggan, kes kuulub ühe sealse kaunima kodu konkursi žüriisse, ütleb, et võistlevaid kodusid vaadates jäi silma fakt, et uusehitiste puhul üritatakse järjest enam luua privaatseid nurgakesi. «Inimeste elustiil on muutumas. Pered ei taha enam iga hinna eest pead-jalad koos ühes suures ruumis aega veeta. Paljud töötavad kodunt, mis tingib kodukontori vajaduse. On aru saadud, et eriti teismelised lapsed veedavad nagunii pigem aega enda toas kui vanemate seltsis, seega kaob igasugune vajadus pidada suurt avatud planeeringuga alumist korrust, kus inimesed siiski eriti ei viibi,» räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles