10 põhjust, miks igas kodus peaks olema valged seinad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge elamine.
Valge elamine. Foto: SCANPIX

Paljud põlgavad valge seinavärvina liiga steriilseks, aga tegelikult on vähemalt kümme väga head põhjust, miks iga kodu seinad võiks olla valgeks võõbatud. 

1. Valge jätab ruumi loomingulisusele. See on nagu tühi lõuend, kuhu on väga lihtne vähese vaevaga täiendusi teha. Samuti sobib see taustaks absoluutselt kõigele.

2. Valge lubab värvidega katsetada. Kui sulle meeldib eklektiline sisustus, aga kardad üle võlli minna, on parimaks lahenduseks valged seinad, mis värvikirevust tasakaalustavad.

3. Valge on suurepärane taust kunstile, nii et kui sulle meeldib kunsti koguda ja eksponeerida, on valge väga hea valik toaseintele.

4. Valge on lollikindel valik, seda eriti avatud planeeringuga kodudes. Kui mitmed toad on korraga näha, seob valge seinavärv need ühte.

5. Valge on klassikaline lahendus. See on elegantne, maitsekas ja alati moes. Valged seinad omandavad küünlavalguses eriti mõnusa varjundi, valged seinad sobivad ühtviisi hästi nii antiikmööbli kui industriaalse metalliga.

6. Valge töötab ühtviisi hästi nii suvel kui talvel. Suvel mõjuvad need muretult ja õhuliselt, talvel on ideaalseks taustaks jõulukaunistustele.

7. Valge on lihtne ja puhas. Elus on niigi palju keerulisi momente, ära muuda seinavärvi valikut üheks neist. Valge värv annab igale toale puhta ja värske ilme ning erinevalt valget värvi diivanist on seda kerge puhtana hoida.

8. Valge sobib ühtviisi hästi nii minimalistidele kui maksimalistidele. Minimalistlikus kodus toob see vähese mööbli hästi esile, nipsasjakestest tulvil majapidamises on rahustavaks taustaks.

9. Valge on rahustav. Maailmas, kus on nii palju visuaalset müra, kulub rahustav taust marjaks ära.

10. Valge rõhutab arhitektuuri. Arhitektid armastavad valgeid seinu, sest valge toob ruumi struktuuri hästi esile.

Allikas: www.houzz.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles