Kingiabi: kus ja millal toimuvad Eesti disaini ja käsitöö jõulumüügid?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiturg Kultuurikatlas.
Disainiturg Kultuurikatlas. Foto: Kultuurikatel.ee

Koduportaal teeb ülevaate tuntumatest jõulumüükidest, kus saab kingituseks soetada kodumaist käsitööd ja disaini.

2. detsembril toimub Tallinna Loomeinkubaatoris (Baltika kvartal, Veerenni 24, C-korpus, Tallinn) kell 12-18 traditsiooniline jõulueelne Bazaar, kust on võimalus osta nii endale kui ka lähedastele jõulukingitusi. Neljandat aastat järjest toimuval müügipäeval on võimalus osta ehteid, erinevaid aksessuaare rõivaid nii naistele kui ka lastele, kunsti, looduskosmeetikat, head toitu ja palju muudki. Avatud spetsiaalne kodukujundusala ning avatud on Loomeinkubaatori erinevad stuudiod ning ateljeed.

5. detsembril  kell 11-15 toimub  Vanalinna Hariduskolleegiumi jõululaat  (Vene tn 22), kus lubatakse alati head kraami ja meeleolu.

7. detsembril kl 12 avab Eesti Draamateatris üheks päevaks oma uksed traditsiooniline Jõulusahver. Teatrirahvas ootab külalisi osa saama heategevuslikust kohvikust ja õnneloosist ning leidma kauneid kingitusi lähedastele ja sõpradele külluslikust kaubavalikust. Vahvaid asju on palju, näiteks näitlejanna Külli Teetamme õde valmistab üliarmsaid linnumajasid!

13. detsembril toimub Kirbuturu disainilaat Telliskivis. Telliskivi kirbuturu käsitöölaat on muutunud traditsiooniliseks kohaks jõulukingituste soetamisel. Koos on palju väiketegijaid, kes pakuvad väga suurt valikut erinevaid käsitööesemeid.  13. detsembril kell 10-15 toimubTelliskivi kirbuturu VI käsitöö-, disaini- ja kunstilaat Loomelinnaku Rohelises saalis .

19. detsembril toimub Sfäär & Sõbrad jõuluturg Telliskivis. Sfäär & Sõbrad Jõuluturg tuleb taas kord laupäeval, 19. detsembril kl 12-16, korraldajate sõnul suurepärane võimalus leida endale ja oma lähedastele jõuludeks midagi ilusat ning toredalt aega veeta. Tehakse jõulusoodustusi SfääR Outletis - hinnad on all 60%, -70% ja -80%. Kohal on Woolish, Donna Nordica, Mirgoods, Mokoko Labs Coffee Angels, Pestemal, OKEIKO, Kristel Kuslapuu, Holy Roller Artisan Ales, NULKU by Kristiina Nurk, Minu väga hea aasta, Emma Leppermann jpt.

19. detsembril toimub ka traditsiooniline EKA jõululaat, tänavu Rüütelkonna hoones, Kiriku plats 1.

20. detsembril  toimub Kultuurikatlas Eesti Disainikeskuse korraldatud disainiturg «Jõuluks koju», mis toob rahva ette suure hulga erinevaid disainereid, vaata nimekirja siit. Osta saab nii lasteriideid, aksessuaare, kotte, keraamikat, kodusisustust, illustratsioone, ökokosmeetikat ja palju muud.

Hea lugeja, kui tead mõnd käsitöölaata või lahedat jõulumüüki oma kodukohas tulemas, anna kommentaariumis teada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles