Kuus põhjust, miks sa pead iga päev voodit tegema

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voodi
Voodi Foto: SCANPIX

Väga lihtne on igal hommikul voodist välja komberdada ja jätta endast maha kuhil tekke ja patju. Tegelikult aga peaksid leidma igal hommikul selle aja, et voodi korda teha.

Miks? HouseBeautiful toob välja kuus põhjust.

See hoiab voodi puhtana
Voodi tegemine hoiab eemal liigse tolmu, seda eriti siis, kui kasutad ka päevatekki. Samuti on see hea õueskäivate koduloomade puhul, kes voodis magada armastavad – kui nad ei pääse otse linade vahele, on nende kantavat mustust sinu asemel igal juhul vähem.

Hea algus päevale
Voodi korrastamine annab päevale hea stardi. Kui juba magamisase jääb sassi, on raske ka ülejäänud päeva rea peale saada, korrastatud voodi aga distsiplineerib ja ergutab ka muus osas korda pidama.

Algus headele harjumustele
Kui oled lohakamat tüüpi, aitab vooditegemise harjumus sul tasapisi ka ülejäänud majapidamises korda hoida.

Padjad ja tekid on paremas vormis
Kui padjad ja tekid on kord päevas kohevaks klopitud, pikeneb nende eluiga märkimisväärselt.

Tõenäoliselt magad paremini
USAs läbiviidud uneuuringust selgus, et inimesed, kes lähevad õhtul hommikul korrastatud voodisse magama, magavad enda hinnangul paremini kui need, kes heidavad sassis asemele.

Teeb toa korda
Korrastatud voodi jätab magamistoast silmapilkselt puhtama mulje ka siis, kui ülejäänud tuba tegelikult nii väga korras ei olegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles