Viis olulist märki, mille järgi kvaliteetset köögimööblit ära tunda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köök
Köök Foto: Erakogu

Grandber Sisustus jagab oma blogis nõuandeid, kuidas eristada kvalitseetset köögimööblit kehvemast.

1. Kinnitused on varjatud – kvaliteetse köögimööbli valmistajad kasutavad erinevaid tehnikaid ja meetodeid kinnituste varjamiseks mööbli nähtavatelt osadelt. Kui mööblil on seinakinnitused, kruvipead või neid katvad korgid paista, on tegemist vähemkvaliteetse lahendusega.

2. Sahtlid ja uksed liiguvad sujuvalt – uste ning sahtlite avamine on lihtne ja hääletu.

3. Kasutatud on kvaliteetseid materjale – eritellimusel tehtud mööbli valmistamisel kasutatakse testitud materjale, osasid, ühendusdetaile ning mehhanisme, mis vastavad kvaliteedistandarditele.

4.Kvaliteetne köögimööbel on terviklik – mööbli erinevad osad sobivad omavahel kokku ja kapiuste vahel ei ole suuri vahesid.

5. Lisad ja furnituur – korraliku köögimööbli juurde käib ka läbimõeldud furnituur: korv- ja prügisüsteemid ning mugavamaks ja ohutumaks toidu valmistamiseks integreeritud LED valgustid.

Tasemel köögimööbli valmistajad projekteerivad köögimööbli vastavalt vaba pinna mõõtudele ning sinu soovidele. Et ebameeldivaid üllatusi vältida, tuleks enne tellimuse esitamist kontrollida, kas mõõtmine, projekteerimine ja disaineri nõuanded on hinna sees.

Korrapärane hooldamine ja õigete puhastusvahendite kasutamine tagab köögimööbli ja -tehnika pika eluea. Eritellimusel valminud köögimööbli valmistajad oskavad anda detailseid soovitusi materjalide puhastamiseks ning vajadusel pakuvad ka hooldusteenust. Samuti annavad kvaliteetse köögimööbli valmistajad oma toodangule vähemalt üheaastase garantii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles