6 möödapanekut, mida kodu pühadeks valmistamisel vältima pead

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuse ehtimine.
Kuuse ehtimine. Foto: SCANPIX

Kodu kaunistamine ei pruugigi nii lihtne olla - suures jõuluelevuses on lihtne liiale minna või muude askelduste kõrvalt aega leidmata olulistele asjadele liiga vähe tähelepanu pöörata.

Et asi tasakaalus püsiks, pea silmas alljärgnevaid nõuandeid. 

Ole jõulutuledega ettevaatlik
Jõulutulede ülesriputamisel kontrolli üle, et kõik juhtmed oleksid terved ja pirnid põleksid korralikult. Paiguta tuled nii, et poleks ohtu, et keegi nende taha koperdada võib. Jälgi, et lapsed juhtmeid kätte ei saaks.

Pea piiri!
Jõuluvaimustuses on lihtne kodu kaunistamisega üle igasuguse piiri minna, eriti, kui vasakult ja paremalt sajab põnevaid isetegemisideid. Kui tahad jõuluks mingeid suurejoonelisi projekte ellu viia, tegele sellega kindlasti väljaspool kibekiiret jõulukuud, detsembris kodu kaunistades säästa aega ja vaeva ning pea meeles, et vähem on rohkem.

Võta rahulikult!
Kui mõni sinu kavandatud kodukujundusplaan ei suju, ära heida meelt! Täiuslikud dekoratsioonid, ideaalsed lauaseaded ja perfektselt pakitud kingid ei ole kaugeltki jõulude peamine mõte, keskendu parem olulisele!

Tuled kustu
Kui oled suur jõulutulede armastaja ja katad oma kodu eksterjööri nendega pigem silmatorkavalt kui tagasihoidlikult, siis ole hea, lülita tuled ööseks välja! See aitab hoida suhteid naabritega, kes ei pruugi tuledemöllu samavõrd nautida nagu sina.

Unusta koledad lauanõud
Kui oled oodanud aega, millal oma parim serviis lauale tuua, siis nüüd on see käes. Kui lauakatmine on midagi, mida naudid, siis võta selleks aega, kombineeri nõud, mõtle välja kaunid lauaseaded. Sellesse tasub aega panustada. Kindlasti pole jõululaual kohta ühekordsetel nõudel.

Ära vannituba tähelepanuta jäta
Kui igale poole oled kaunistusi paigutanud, ära jäta ka vannituba tähelepanuta! Sinna piisab kas või mõnest küünlaalusest, palju ei ole vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles