Tee ise: kuus eriti lihtsat ja odavat isetehtud jõulukaunistust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistused.
Jõulukaunistused. Foto: SCANPIX

Jõulukuu lippab kärmelt mööda ja kaunistuste väljapanek võib jääda üsna viimasele hetkele. Et olukorda kärmelt parandada, selleks võid abi saada alljärgnevatest ideedest. 

1. Mandariinist lumememm
Võta grilltikud ja mandariinid, lüki kolm vilja grilltiku abil üksteise otsa, torka kaneeliokstest silmad ja suu ning tikkudest käed. Kui tahad, võid meisterdada midagi peakatteks, paigutada nööbirea. Sobib hästi lastega ühiseks meisterdamiseks.

2. Kasuta jõulukaarte
Kui olete kaardisaatjad ja -saajad, kasutage tänavu saadud kaarte maailma lihtsaimaks kodukaunistuseks. Tõmba sobivasse kohta, näiteks kaminasimsi kohale, meelepärane nöör, ja kinnita puidust pesupulkade või muu  kinnitusvahendiga nööri külge kõik saadud kaardid. Samal moel võib kaunistada näiteks trepi käsipuu.

3. Kuusekuulid kaussi
Laud vajaks hädasti pühademeeleolust kantud seadet, aga sul ajaraasugi, et midagi meisterdada? Haara panipaigast jõuluehted, võta mõni suurem klaaskauss ja kuhja munad sinna sisse. Valmis ta ongi! Sama võid teha näiteks hoopis käbidega.

4. Küünlad
See toimib alati: paiguta kodus siia-sinna lihtsaid küünlaid, loo neist mõnusaid gruppe, ja jõulumeeleolu ongi olemas.

5. Oksad vaasi
Jõuluhõngu aitab tuppa tuua kuuseokstega täidetud vaas. Kui lisad sinna külge mõned ehted, on asi nii jõululik kui üldse olla saab, lisaks täitub tuba mõnusa jõululõhnaga. 

6. Lumelaternad
Kui lumi juba maas ja kokku hakkab, saab suurepärase ja lustaka õuekaunistuse lumepallidest: lao neist latern nagu vanadel headel aegadel lapsepõlves.

Millised on sinu lihtsad kodukaunistamise lahendused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles