8 asja, mida su magamistoas kindlasti olla ei tohiks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria magamistuba.
Maria magamistuba. Foto: Kristi Kamenik

Kui unepuudus kimbutab, kontrolli, ega su magamistoas mõnd allolevas nimekirjas kirjeldatud üleliigset uneröövlit pesitse.

1. Telekas, arvuti ja nutitelefon

Vilkuv telefon võib su und segada ka siis, kui oled selle hääletule režiimile sättinud. Arvuti ja teleka koht pole spetsialistide hinnangul samuti magamistoas ning viimased tegemised elektroonikaseadmetega võiks jääda paari-kolme tunni kaugusele uneajast. Samas on seda raske järgida neil, kellele telefon on ühtlasi äratajaks – võib-olla tasuks muretseda mõni vanakooli äratuskell, mis ühtlasi sisustuselemendina mõjub?

2. Fotod

Kui magamistoas on liiga palju isiklikke fotosid, võivad need äratada kõikvõimalikke mälestusi ja see omakorda unne suikumist segada. Otsusta parem mõne neutraalse loodusfoto kasuks.

3. Träni

Asjad siin ja asjad seal, aga magamistuppa kõikvõimalikku träni toppida küll ei tasu,  hoia magamistuba võimalikult asjadevaba, mõnusa une oaasina. Pealegi ütleb korraarmastajate reegel, et see, mida pole aasta aega kasutanud, tasub ära visata või taaskasutusringile saata.

4. Töölaud

Magamistuba on puhkuseks ning seal pole töömõtetel kohta. Kui vajad väikses korteris kohta kodukontoriks, vaata parem ringi, äkki annab paigakese napsata esikust või elutoast.

5. Toit

Mõte voodis näksimisest on mõnus küll, aga vaevalt keegi meist tahab ärgata, küpsisepuru külje all. Kui end enne magamaminekut väga näljasena tunned, võta köögis mõni äärmiselt kerge oode (näiteks puuvili).

6. Soojapuhur

Ära jäta seda valveta ja lülita parem enne magamaminekut välja.

7. Padjahunnik

Kui sa pole just printsess herneteral, pole padjahunnikul magamistoas kohta, paarist padjast piisab. Dekoratiivpadjad korja kokku ja topi näiteks voodikasti – head on lisapatjade ja päevateki hoiustamiseks ka voodialused sahtlid.

8. Ere valgus

Magamistuba ei vaja operatsioonisaali sarnast valgustust: säti magamistoa valgus läbimõeldult, eelistades pigem mahedamaid lampe. Hoolitse selle eest, et päevasel ajal pääseks magamistuppa loomulikku valgust ning kardinad oleks öisel ajal piisavalt paksud, et tänavavalgustus und segama ei kipuks.

Ja veel: kuigi see võib murda nii mõnegi loomaomaniku südame, soovitavad spetsialistid lemmikloomi oma magamistuppa, eriti veel voodisse siiski mitte lubada. Lemmikule piisab täiesti mõnusast pesast elu- või töötoas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles