Aus ülestunnistus: vanemate raha ja lisatagatiseta poleks ma saanud oma kodu soetada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koduportaali küsitlusele vastanud lugejad meenutasid esimese kodu saamist. Selgub, et ilma vanemate abita oleks esimene päris oma kodu unistuseks jäänudki.

«Vanemad andsid korteri ostmiseks oma elamise lisatagatiseks, nii sain 0% sissemaksega osta oma korteri,» meenutas üks lugeja. «Vanemate elamise hüpoteek sai vaid mõned aastad hiljem kustutatud tänu kinnisvara hindade tõusule ja sellele, et tegin korteris kapitaalse remondi, tänu millele väärtus tõusis oluliselt.»

Teine lugeja kirjutab, et tema esimese kodu ostsid talle vanemad, kui ta ülikooli läks. «See võimaldas mul täielikult õpingutele pühenduda ja tööturul oli mul hiljem selgelt oma kursusekaaslaste ees eelis. Kuna olin koolis väga pingutanud ja pea lõikas, siis tööl tõusin kiiresti kõrgepalgaliseks vaneminseneriks ja õnnestus 3 aastaga majalaenu sissemakseks raha kokku saada,» meenutas lugeja.

«Seejärel tagastasin korteri vanematele ja nad saavad sealt nüüd üüritulu. Ilma vanemate abita oleks see olnud võimatu,» kinnitas ta. «Oleks kannatanud haridus, sest oleksin pidanud juba õpingute ajal tööle minema ja hiljem oleks oma eluaseme jaoks raha kogumine tunduvalt kauem aega võtnud. Suurem osa peavadki ju nii toime tulema, kuid mul on väga vedanud. Teen kõik, et võimaldada sama ka oma lastele.»

Mida arvate teie, head lugejad - kas vanemad peaks oma lastele kinnisvara ostma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles