Kinnisvaraportaal: magalarajoonide populaarsus üha kasvab, Kalamaja kaotab huvilisi

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magalarajoon
Magalarajoon Foto: KV.EE

Kinnisvaraportaali KV.EE tellitud uuringust selgub, et Tallinna piirkonnas on inimeste suurimaks lemmikuks kodu otsimisel linnaäärsed asumid ja ka kesklinna hipster-asumid, kuid viimaste populaarsus langeb. Kasvanud on ka magalarajoonide populaarsus.

Linnaäärseid asumeid eelistas kodu otsimisel tõenäoliselt või pigem tõenäoliselt 50 protsenti vastanuist ning aastaga pole see osakaal sisuliselt muutunud. Populaarsuselt järgmised on kesklinna niinimetatud hipster-asumid Kalamaja, Uus Maailm, Kassisaba ja teised, mida mullu eelistas 54, kuid tänavu 48 protsenti vastanuist.

Nii uusarendusprojekte kui magalarajoone eelistas võrdselt 41 protsenti, kuid esimeste populaarsus on languses (eelmisel aastal eelistas neid 45 protsenti) ning teistel kasvav (aasta varem 38 protsenti). «Ilmselt on selline eelistuste muutumine tarbija reaktsioon jätkuvalt hinnatõusule – kesklinn ja ka seda ümbritsevad populaarsed asumid on paljude jaoks muutunud liiga kalliks. Seega vaadatakse üha enam ka kaugemale, linna äärde ja magalarajoonidesse,» kommenteeris turul toimuvat KV.EE juht Tarvo Teslon.

Linnaäärsete asumite populaarsus on eelkõige kasvanud mitte-eestlaste ja noorte hulgas. Kesklinna asumeid eelistavad eestlased, üle 50-aastased, kõrge sissetuleku ja haridusega töötavad inimesed. Uuringus küsiti ka inimeste eelistusi elamispinna tüübi kohta. Peaaegu pooled Tallinna ja Harjumaa elanikud sooviksid elada väikses eramajas. Lisaks on eelistatumad 2-ja 3-toalised korterid. Väiksema eramaja soov on kasvanud, kuid muus osas suuri muutusi märgata pole. «Siin suuri üllatusi pole, eestlastele on alati meeldinud oma majas elada,» ütles Teslon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles