Hea võimalus: igaüks meist võib elada tasuta luksusvillades üle maailma

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa.
Villa. Foto: SCANPIX

Igaüks, kes on kordki mõelnud, kuidas tahaks näiteks Hispaania päikese all luksuselamus oma päevi mööda saata, võib nüüd oma unistuse vabalt ellu viia. Vahel makstakse selle eest suisa pealegi.

Nimelt otsivad rikkad majaomanikud kõikjal üle maailma inimesi, kes nende villadel koduomanike äraolekul silma peal hoiaksid. Elamine on valvuritele mõistagi tasuta, parimal juhul makstakse selle eest isegi peale, kirjutab Daily Mail. Selliseid võimalusi tasub otsida veebilehekülgedelt HouseSitMatch ja Trusted Housesitters.
Koduvalvuriteks sobivad kõik: üksikud inimesed, paarid, ka perekonnad. Mõned inimesed on sellist koduvalveteenust isegi oma pulmareisi pidamiseks kasutanud. Näiteks äsjaabiellunud Kristen ja Thomas Ferrero, kes pakkusid end hoidma üht Costa Rica villat, et sealkandis oma mesinädalaid veeta.

Teine paar, Laura ja Tanbay, on viimased kaks ja pool aastat olnud koduvalvuriks 21 kodus üle maailma ja leiavad, et tegu on väga soodsa reisimisvõimalusega.
Esialgu plaanisid nad piirduda oma teenuse pakkumisel vaid Suurbritannia ja Saksamaaga, aga mõistsid, et tegelikult pole mingit põhjust, miks nad ei võiks sama teha kõikjal maailmas.
Laura on oma valikuga väga rahul. «See ei sobi inimesele, kes armastab ööpäevaringselt pidutseda või neile, kes ei armasta lemmikloomi, sest sageli tuleb pere lemmikute eest samuti hoolt kanda. Kui neid takistusi aga pole, ei ole ühtki põhjust, miks sellist võimalust mitte kasutada,» leiab ta.
Majahoidjaks olemist katsetanud inimesed ütlevad, et eriti tore on asja juures see, et säärasel moel reisimisele kulub väga vähe raha, aga elad palju paremates tingimustes kui majutuse eest makstes.

Majaomanik Sandra Hunter, kes on HouseSitMatchi teenust kasutanud selleks, et keegi tema Prantsusmaal asuval villal silma peal hoiaks, kiidab säärast võimalust taevani.
«Esimene majahoidja oli Pete Austraaliast. Ta oli äärmiselt tore inimene, suhtleme aeg-ajalt siiani,» ütleb Sandra. Enamik tema majahoidjaid on ametis pool aastat kuni aasta. «Paljud neist on inimesed, kelle töö ei hoia neid ühes kindlas paigas kinni. Nad saavad veebi vahendusel oma asja ajada ükskõik millisest punktist maailmas, eelduseks vaid internetiühendus. Nii nad tulevad, elavad ja liiguvad jälle edasi,» räägib Sandra.

Kas kaaluksid sel moel majahoidjaks minekut või oled seda suisa juba teinud? Räägi oma kogemustest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles