Ülbelt toetustest elatuv paljulapseline üksikema sai jõulukingiks maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Buchan.
Marie Buchan. Foto: Kuvatõmmis YouTube´ist.

Kaheksa lapse ema, kes juba aastaid ülbelt kinnitanud, et elab suurima rõõmuga teadlikult vaid riigi toetustest, sai jõulukingiks maja, millesarnasest oli aastaid unistanud.

Riigilt iga-aastaselt ligi 30 000 eurot toetusi saav 33aastane üksikema Marie Buchan sai jõuluks esimese päris oma kodu, kirjutab Daily Mail.

Naine, kes avalikult tasuta elamisega hoopleb, on ajakirjandusele kinnitanud, et Birminghami maja, mille ta vahetult enne jõule sai, on ideaalne jõulukingitus. “Sain jõuluks kõik, mida tahtsin – nelja magamistoaga eramaja. See on esimene kord pärast mu laste sündi, mil ma saan omaette toas magada,” räägib Buchan.

Esimese lapse sain Buchan 19aastaselt. Tänaseks on tal kokku kaheksa last ja naine ei välista, et millalgi sünnib ka üheksas.

Tööd pole naisel plaaniski otsida, sest tema sõnul on ta tööpäevad niigi 21tunnised: laste kasvatamine on juba täiskohaga töö. Millestki puudust Buchan ega tema lapsed tundma ei pea: eelmiste jõulude ajal teenis naine brittide pahameele sellega, et praalis avalikult, kuidas tema lapsed said jõuluks enam kui tuhande euro väärtuses kinke. Endale ostis naine kutsika.

Pahameeletormi teenis kaheksa lapse ema ära ka siis, kui brittide toetusi kärbiti ja naise enam kui 35 000 euro suurune toetuste summa enam kui 5000 euro võrra aastas langes. Siis kurtis Buchan, et selle rahaga ei elavat ta kuidagi ära.

Eelmisel aastal läbis naine arstide tungival nõudmisel steriliseerimislõikuse, sest spetsialistide sõnul ei pidavat ta tervis üheksandale rasedusele vastu, aga naine on optimistlik ega välista surrogaatema abil perelisa hankimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles