Geniaalne sisekujundusnipp, mis aitab kaalu alandada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kook.
Kook. Foto: SCANPIX

Kuidas saada lahti liigsest kehakaalust? See küsimus on ilmselt pea kõiki meid vaevanud. Vastus on lihtne: pane peegel sinna, kus sööd!

Cornelli ülikooli teadlased on katsetega kindlaks teinud, et inimesed, kelle söögitoas on peegel, mõtlevad kaks korda, enne kui veel ühe torditüki taldrikule tõstavad, kirjutab Elle Decor. Tuli välja, et need inimesed, kes süües iseenda peegelpilti näevad, loobuvad tõenäolisemalt liigsest kaloripommist - sööjad, kelle ruumis oli peegel, hindasid uuringus torti ja leidsid, et kaloririkas toit pole sugugi nii maitsev, samal ajal kui sööjad, kelle ruumis peeglit polnud, hindasid torti kõrgemalt. Kui uuriti nende arvamust tervisliku salati kohta, hindasid mõlema grupi sööjad seda sarnaselt. Ehk siis - peegelpilt paneb sind ennast ja oma toiduvalikuid läbi mõtlema ning hindama sama objektiivselt kui teised inimesed seda teeksid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles