Nõudepesumasina 10 ootamatut kasutusala

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasin.
Nõudepesumasin. Foto: SCANPIX

Nõudepesumasin on suurepärane abiline oma põhiülesandes: nõudepesemiseks. Aga veel on sellel kümme kasutusala, mille peale paljud ei tule. 

Kui sa ei taha neid esemeid ükshaaval masinas solgutada, kogu kõik kokku ja pane korraga pesema.

Kubu filter

Pliidikubu filter muutub väga kergesti rasvaseks ja kui see on räpane, langeb tema tööefektiivsus märkimisväärselt. Kleepuva rasvaga kaetud filtrit on ebamugav käsitsi pesta, nõudepesumasin teeb selle töö aga vähese vaevaga ära.

Pesukäsnad

Üks viis nende bakteripesade desinfitseerimiseks on kallata need üle keeva veega. Teine võimalus aga on pista nad nõudepesumasinasse.

Mänguasjad

Plastist mänguasju, eriti näiteks klotse, on väga mugav nõudepesumasinas pesta. Väga teretulnud lahendus  gripihooajal!

Hambaharjatopsid ja seebialused

Masin peseb need puhtaks vähese vaevaga, käsitsi küürides kulub puhastamiseks ilmatu aeg.

Lemmiklooma sööginõud

Kontrolli enne igaks juhuks, kas neid võib nõudepesumasinas pesta.

Küürimisharjad

Ka need tahavad puhastamist ja nõudepesumasina kiire pesutsükkel on selleks suurepärane lahendus.

Plastkammid

Ka need vajavad puhastamist ja selle asemel, et neid voolava vee all nühkida, pista nad parem masinasse, näiteks nugade-kahvlite hoidjasse.

Nõudekuivatusrestid

Määrduvad kergesti, põhiliseks probleemiks on veesete, mida on käsitsi nühkides ebamugav eemaldada. Masin saab sellega aga ilusti hakkama.

Lambikuplid

See oleneb mõistagi materjalist, aga näiteks metallkupleid saab õrna pesuprogrammiga nõudepesumasinas pesta suurepäraselt. 

Auto topsihoidjad

Kui su autos on need olemas ja aktiivses kasutuses, määrduvad need  päris kindlasti. Topsihoidjaid võid pesta koos ülejäänud nõudega, pane need sinna, kuhu tavaliselt käivad tassid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles