Kolm geniaalset lumerookimisnippi, mis su elu lihtsaks teevad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristus.
Lumekoristus. Foto: SCANPIX

Kui lumi maha sajab, on selle koristamine alguses alati väga lõbus, aga muutub peagi tüütuks kohustuseks, mida ilmaolud sageli raskendavad. Need kolm nippi teevad rookimistöö märksa lihtsamaks.

Piserda labidat õliga

Praegu paukuva pakase puhul pole see eriti aktuaalne teema, aga kui ilm kisub sulale (mis väidetavalt varsti juhtub), muutub lumi raskeks ja justkui kleepub labida külge. Selle vastu aitab väga hästi, kui piserdada labidat täiesti hariliku toiduõliga. 

Lumelõks

Sellega peab, tõsi küll, tegelema enne, kui lumi maha sajab, aga järgmiseks korraks kõrva taha võib panna ikka. Laota pealmistele käiguradadele vahetult enne oodatavat lund maha kangas või kile ning kinnita see tuulekindlalt. Kui lumi maha sadanud, pead ainult kile üles korjama, lumi jääb selle keskele. Sama nippi kasutavad paljud sügisel puulehtedega. Pea aga meeles, et erinevalt lehtedega täidetud kangast või kilest läheb lume puhul koristamiseks vaja rohkem kui üht inimest - lumi on lihtsalt nii raske.

Tee ise jääsulataja

Kui vaheldumisi külmetab ja sulatab, kipub õue käigurajale tekkima vastik jääkiht, millest labidas jagu ei saa ja vahel jääb kangistki väheks. Spetsiaalsed jääsulatajad aga pole kuigi loodussõbralikud ja maksavad palju. Hädast aitab välja segu, mis tuleb valmistada ühest osast veest ja kolmest osast äädikast. See peaks jää üsna edukalt sulatama.

Milliseid nutikaid elu lihtsustavaid lahendusi sina lume koristamisel kasutad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles