Fotod: Tallinna üks esinduslikum funkmaja läbib uuenduskuuri

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna endisaegse elamuehituse üks tõeliselt väärikas näide, art deco’ ja hilisjuugendlike mõjutustega funktsionalistlikus stiilis esinduslik korterelamu Narva mnt. 57 saab tänavu suveks uue hingamise: 1931. aastal valminud hoone läbib põhjaliku uuenduskuuri.

Kortermaja, mille projekteeris tuntud arhitekt Aleksandr Vladovsky, jääb möödakäijale silma eeskätt skulptori F. Veberi loodud figuraalsete reljeefidega kolmanda korruse aknapalenditel. Kuna ajahammas pole hoonet eriti hullult purenud, on säilinud erakordselt palju originaaldetaile: põrandaid, aknaid, uksi ja ajastutruid detaile, mille professionaalsed restauraatorid taastavad. Uus Maa Kinnisvarabüroo müügikuulutuses seisab, et hoone kõik kommunikatsioonid uuendatakse.

Väärikad eestiaegsed majad on korteriostjate seas aga hinnas, kinnitab Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi. «Eestiaegsed kivimajad, iseäranis hea asukohaga, on omaette väärtus,» rääkis ta. «Hind muidugi on vastav, sest paljudel juhtudel on tegu ka suurte korteritega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles