Noor abielupaar jäi häkkerite petuskeemi tõttu ilma kodu sissemaksuks kogutud rahast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaat.
Sularahaautomaat. Foto: SCANPIX

Noor abielupaar oli oma unistuste kodu sissemaksuks kogunud peaaegu 62 000 dollarit ning kaotas selle kõik tänu osavale petuskeemile. 

Britid Sarah ja Ritchie Tough kogusid peaaegu kümme aastat raha selleks, et teha sissemakse oma unistuste kodule. Hiljuti leidsid nad ideaalse koha, kolme magamistoaga maja ajaloolises piirkonnas, ja olid valmis tehingut sõlmima. Paraku kaotasid nad aga tänu kavalale skeemile kogu raha, mille aastate jooksul kõrvale panna olid suutnud, vahendab Daily Mail. 

Pettus on veebipõhine ja kurjategijad jälgivad potentsiaalse ostja ning maaklerite ja notarite vahelist kirjavahetust. Nad varitsevad hetke, mil näib, et läheb tehinguks, ja ründavad siis. Ostjale pannakse teele kiri, mis näib tulevat maaklerilt või notarilt ning mille sisuks on, et pangaandmed on ootamatult muutunud ja sissemaksu ülekanne tuleb teha teisele kontole. Pahaaimamatu ostja teeb ülekande ja kaotab oma raha igaveseks. Täpselt sama skeemiga võeti õnge ka Sarah. 

Pangal õnnestus Sarah´le ja Ritchie´le tagastada peaaegu 30 000 eurot, kuid ülejäänud summast on nad ilma. Maja saavad nad osta vaid juhul, kui nende pered neile puuduva summa laenata saavad, vastasel juhul on nad oma unistuste kodust ilma.

Abielupaari kodupanga Barclays´ esindaja hoiatab, et inimesed peaksid sääraste suurte summade liigutamisel endiselt äärmiselt ettevaatlikud olema ja alati, kui neile teatatakse ootamatult pangaandmete muutumisest, tuleks üle kontrollida, kas kiri on ikka õigest kohast saabunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles