«Pealtnägija»: eestlased ehitasid Filipiini väikelinna plastpudelitest seltsimaja

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koduportaalis oleme varemgi näidanud nutikad taaskasutusehitisi, mis tehtud plastikpudelitest. «Pealtnägija» tõi kolmapäeval vaatajateni Eesti vabatahtlikud, kelle jõu ja nõuga valmis Anda linnas plastpudelitest seltsimaja.

Kultuurimaja ehituses osales ka 30-aastane arhitekt Hanna Läkk, kes igapäevatöös ametis Euroopa kosmoseagentuuri juures. Tema  sõnul oli maja projekteerimine Filipiinidele, kus möllavad pahatihti ekstreemsed loodusjõud nagu taifuunid ja maavärinad, paras väljakutse ning Läkk tutvus esmalt põhjalikult kohaliku kultuuri ja ehitustavadega. «Neil on läänemaailmaga võrreldes hästi piiratud oskused. Ja piiratud võimalused materjali ning tööriistade suhtes,» rääkis Läkk saates. «Arhitektile on plastiku kasutamine konstruktsioonis natuke hirmutav, aga arvan, et lõpuks lahendasime selle ülesande väga huvitavalt,» vahendas ERR uudisteportaal naise kommentaari.

Kogu ettevõtmine sai teoks tänu eestlana Birgit Nauri pere eestvedamisel asutatud heategevusorganisatsioonile Andakidz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles