Populaarseim üürikinnisvara detsembris Tartus

, maakler, Arco Vara
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembrikuu populaarseim objekt Tartus on üürimaja Ihastes
Detsembrikuu populaarseim objekt Tartus on üürimaja Ihastes Foto: Arco Vara

Arco Vara Tartu piirkonna objektidest tunti detsembris ettevõtte koduleheküljel enim huvi Ihastes välja üüritava maja vastu, kirjutab Arco Vara maakler Marge Saaremets.

Ihastes ei ole üüripindu eriti saadaval, sealne asum koosneb suuresti püsielanikest, kes hindavad rohelist ja turvalist elukeskkonda. Kui keegi mujale liigubki, siis pigem eluaset müües, mitte üürile andes. Selles mõttes on nimetatud pakkumine suhteliselt erakordne, kuna Tartu piirkonnas on üürimaju saadaval üksnes kümne ringis.

Majade üürilisteks on tavaliselt kõrgkoolide välismaalastest õppejõud. Lühemaks ajaks üürivad ka pered, kes on oma eelmise elamise ära müünud ja pole veel uut leidnud või siis alles ehitavad omale uut kodu. Samuti on üüriliste hulgas inimesi, kes tulevad Tartusse ajutiselt tööle. Loomulikult tahetakse korralikke, puhtaid ja koduhoidvaid üürilisi.

Soovitakse heas korras ja sisustatud maju

Üürimajade hinnatase jääb vahemikku 600-2000 eurot, hind oleneb viimistlusest, ülalpidamiskuludest ja asukohast. Üldiselt soovitakse ikka heas korras sisustatud maju, sest paljud üürile võtjad ei oma või ei taha osta endale ajutiselt mööblit.

Palju tähelepanu pälvinud Ihaste maja ei ole otseselt üürimiseks kohandatud, seal elati ikka pidevalt sees. Omanikud on mõnda aega Tartust eemal ja ei taha, et maja tühjana seisab. Nii mõnegi pere viib töö teise linna ja siis kas üüritakse olemasolev elamispind välja või müüakse maha.

Ihastes välja üüritava maja üldpind on kokku 210 m², sellest elamispinda 170 m². I korrusel paiknevad esik, köök, suur läbi maja ehitatud kaminaga elutuba, kaks magamistuba (ühel oma vannituba ja garderoob), saun, WC, garaaž ja suur terrass, millest osa on lükandustega suletav. II korrusele jäävad kaks magamistuba ja WC.

Rahulikus tänavas asuv maja on sisustatud, haljastatud krunt on hooldatud ning ümbritsetud puitaiaga. Majas on gaasiküte.

Majade ja majaosade üüripakkumiste arv Tartu piirkonnas 2015. aastal

 

majad

majaosad

jaanuar

15

7

veebruar

12

7

märts

12

12

aprill

10

13

mai

12

11

juuni

6

10

juuli

8

11

august

9

10

september

6

7

oktoober

5

6

november

6

5

detsember

6

6

Allikad: kv.ee, www.arcovara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles