Galerii: Eesti suurimasse kontorihoonesse tuleb 13 korrust büroosid ja kortereid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimus Eesti suurima kontorihoone, Tallinnasse Ülemistele kerkiva Öpiku Maja sarikapidu, kus esitati muuhulgas uhke valgusšõu taustal helilooja Ernst Julius Öpiku loomingut. Sarikapärja tõi alla Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak.

44 000-ruutmeetrise brutopinnaga Öpiku maja paaristornidest saab Eesti suurim kontorihoone, mille esimene 22 000-ruutmeetrine hooneosa valmib tänavu augustis. Öpiku maja projekteerisid Agabus Arhitektid ja Architect 11, ehituse peatöövõtja on Merko Ehitus Eesti.

Lennujaama, Ülemiste järve ja Tallinna vanalinna vaadetega Öpiku maja esimese torni 13 korrusel saab olema üle 14 000 ruutmeetri büroopinda. 1365-ruutmeetriseid tüüpkorruseid saab kasutada ühe suure büroona või jagatuna eraldiseisvateks väiksemateks kontoriteks. Lisaks on Öpiku majja planeeritud rajada moodsaid bürookorterid, mille järgi on linnakus tänu suurenenud välisspetsialistide arvule kasvav nõudlus. Hoone esimesel korrusel saab olema avar fuajee ja kohvik, 0-korrusele on planeeritud töötajate jalgrattaparkla ning üürnikele on tasuta kasutamiseks üle 400 parkimiskoha.

Maja sarikapeol osales üllatuskülalisena ka maailmakuulsa teadlase pojapoeg, värvikas Briti poliitik ja Londoni linnapeakandidaat Lembit Öpik, kes on varasemalt kiitnud Ülemiste City kommet austada nimekaid Eesti teadlasi ja anda linnaku ehitistele nende järgi nimi. Eesti suurim kontorihoone sai nime Eesti astronoomiakoolkonna ühe rajaja Ernst Öpiku järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles