Viis nippi, kuidas väikses ruumis väheste asjadega mõnusalt elada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida vähem on sul asju, seda rohkem rõõmu neist tunned.
Mida vähem on sul asju, seda rohkem rõõmu neist tunned. Foto: SCANPIX

Populaarse blogi Reading My Tea Leaves autor, njuujorklanna Erin Boyle üllitas hiljuti raamatu «Simple Matters: Living with Less and Ending Up with More», mis peaks aitama vähesega toime tulla. Milliseid nõuandeid ta jagab?

Intervjuus Architectural Digestile räägib naine, et on pidanud pea kogu oma täiskasvanuelu vähesega toime tulema - alguses ühikatoas oma nurgas, pärast kallimaga Brooklynis pisikest korterit jagades. «Tuli korraldada elu selliselt, et väheste asjadega oleks mõnus elada,» rääkis ta. Tema sõnul ei vaja elamise lihtsustamine muud kui pealehakkamist, sest tegelikult on kõik need ammu tuttavad tõed.

Erin Boyle'i lihtsa elu nipid:

1. Ära hoia lihtsalt niisama, igaks juhuks alles seda, mida tegelikult pole vaja, näiteks tühjad karbid või vanad ajakirjad. Vii need kogumiskonteinerisse.

2. Leia alternatiive: paberit asendab väga edukalt digitaalne pabermajandus, ka meediat saad digitaalselt tarbida.

3. Too koju ja hoia alles vaid asjad, mida tõeliselt armastad, sest neid sa ka kasutad. Mis kasu on väiksesse korterisse muretsetud mitmeotstarbelisest mööblist, kui see pole tegelikult su lemmik?

4. Kogu elamusi, mitte asju. Kui tahad kindlasti osta mõnd nipsasjakest, eelista pigem väikest, personaalset ja erilist kui allahinnatuna ketipoes pakutavat liinikaupa. Juba ainuüksi käigust mõne disaineri ateljeesse võib saada unustamatu kogemus, mis maksab rohkem kui asjad.

5. Hinda seda, mis sul on. Mida vähem on sul asju, seda rohkem rõõmu neist saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles