Fotod ja video: kortermaja, mille katusel on suusarada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasahstani arhitekt Shokhan Mataibekov projekteeris pealinna Astanasse 21-korruselise korterelamu, mille katuselt tuleb alla slaalomirada.
Kasahstani arhitekt Shokhan Mataibekov projekteeris pealinna Astanasse 21-korruselise korterelamu, mille katuselt tuleb alla slaalomirada. Foto: Promopilt/Shokhan Mataibekovi koduleht

Kasahstani arhitekt Shokhan Mataibekov projekteeris pealinna Astanasse 21-korruselise korterelamu, mille katuselt tuleb alla slaalomirada. Unikaalne hoone jõudis ka maailma arhitektuurifestivali finaali.

Muidu on tegemist hariliku kortermajaga, kuhu planeeritakse 421 ühe- ja kahetoalist korterit, poode ja restorane. Liftid viivad suusahuvilised U-kujulise hoone katusele, kus nad siis suuskade või lumelauaga alla saavad sõita. Talvekuudel loodetakse hakkama saada pärislumega, kuid muul ajal peaks hädast välja aitama kunstlumi. Kui projekt tõesti töösse läheb, peaks sellest saama Kasahstani ainulaadne maamärk.

Vaata videot, samuti fotosid arhitekti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles