Video ja fotod: vaata, milliseks muutub Rotermanni kvartal

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Rotermanni kvartali arendaja, US Investi omanik suurärimees Urmas Sõõrumaa ütles Rotermanni kvartali tulevase südame, 15 000-ruutmeetrise projekti R14 sarikapeol, et aastakümneid suletuna püsinud ala avaneb peagi linlastele ja turistidele tervikliku linnaosana.

Foto: Promopilt

Suvel valmiv R14 on Sõõrumaa sõnul eriline nii ehituslikult kui emotsionaalselt ning selle olulisust südalinna liikumisel mere äärde on võimatu üle hinnata.  «Rotermanni kvartal on terviklik linnaosa, mis on korraga hubane, turvaline ja autovaba,» lausus Sõõrumaa. «Seda ei saa võrrelda kaubandus- või meelelahutuskeskustega, sest see on terviklik nägemus moodsast linnasüdamest ja terviklikust elukeskkonnast, mitte lihtsalt toredate hoonete kogum.«

Foto: Promopilt

R14 on üks keerukaim ehituses olev hoone Eestis. Lisaks muinsuskaitselistele piirangutele ja ehituslikele iseärasustele rajati hoone alla kahekorruseline maa-alune parkla, mille ehituse ajal seisid 16-meetrised paekivimüürid piltlikult öeldes 8 meetri kõrgusel õhus. Ehitajatele tähendas see tõsiseid väljakutseid, mis tänaseks edukalt lahendatud.

Foto: Promopilt

R14 on esimene hoone kvartalis, kus korterid ehitatakse vanade müüride vahele. Lisaks korteritele tulevad hoonesse kaubandus- ja büroopinnad, kus saavad olema esindatud kaubamärgid, mida Eestis seni veel ei ole. Avatakse Saku õlletehase ajalooga gastropubi, hubane veinirestoran, jahune pagarikoda, autentne lihakarn, mõnus Aasia-temaatiline restoran ning teisi mõnusaid söögi- ja ajaveetmiskohti.

Foto: Promopilt

Sõõrumaa tutvustas ka Rotermanni kvartali järgmist hoonet, viimast  kvartalisse rajatavat kortermaja R18. 48- korteriga modernse hoone arhitekt on Hanno Grossschmidt.

R2 R14 R18 rotermann city 3d EST from Rotermann City on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles