Päästeamet kinnitab: tulekahjus hävivad uusehitised vanadest majadest kiiremini

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju kustutamine.
Tulekahju kustutamine. Foto: Mihkel Maripuu

Eile avaldasime USAs läbiviidud katse tulemused, kust selgus, et kaasaegsete kunstmaterjalidega ehitatud ja sisustatud hooned põlevad kiiremini kui vanad majad. Päästeamet kinnitab, et see info vastab tõele. 

«Jah, see on nii, et vanema aja sisustus ei osale selliselt põlemisel kui tänapäevane sisustus. Tänapäeval sisustuses kasutatavate kemikaalide ja tehismaterjalide osakaal on kordades suurem,» ütleb Päästeameti Lõuna päästekeskuse insenertehnilise büroo juhataja Margo Lempu.

Tema soovitab aga eelkõige siiski teha  oma kodus kõik selleks, et tulekahju üldse ei tekiks. «Seda on lihtne teha, kui kasutada ja hooldada nii kütte- kui ka elektriseadmeid hoolikalt ja vastavalt tootja poolt ettenähtud korrale, paigaldada lakke töökorras suitsuandur, soetada koju esmased tulekustutusvahendid, kontrollida elektrijuhtmete korrasolekut, mõelda läbi, kuidas toimida, kui tõesti peaks tulekahju tekkima,» loetleb ta. Lempu sõnul on äärmiselt tähtis tulekahju võimalikult varajane avastamine ning enda tulekahju leviku piiramise või kustutamisvalmiduse tagamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles