Uuring: elamine pubi või baari lähedal teeb inimese õnnelikuks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandri pubi sünnipäevapeol pakuti heatujulistele külalistele grillsiga, mitut bändi ja natukene õlut.
Aleksandri pubi sünnipäevapeol pakuti heatujulistele külalistele grillsiga, mitut bändi ja natukene õlut. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Briti väljaanne Daily Mail vahendab Oxfordi teadlaste uuringut, mille kohaselt teeb elamine melu keskel ja baaride läheduses inimesed õnnelikumaks.

Teadlaste hinnagul on baaride-pubide lähedal elavatel inimestel rohkem sõpru, nad on sotsiaalsemad, suhtlevad rohkem ning mõistavad joomisega piiri pidada. Samuti pidavat sage baaride külastamine parandama näost näkku suhtlemise oskust ning vestluse pidamise kunsti.

Oxfordi professori Robin Dunbari sõnul mõjutavad meie heaolu enim sõbrad ja ümbritsev kogukond. «Sõprus on aga midagi niisugust, mis käib käsikäes vahetu suhtlusega ja digitaalsed suhtlusvõimalused seda ei asenda,» nentis ta. Uuring viidi läbi briti kohalikku õlut, siidrit, ja pubikultuuri propageeriva organisatsiooni Campaign for Real Ale (CAMRA) raames.

Head lugejad, mida arvate - kas olete teadlastega nõus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles