8 eset, mis su garaažist kaduma peavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garaažis olgu ruumi vajalikeks töödeks.
Garaažis olgu ruumi vajalikeks töödeks. Foto: SCANPIX

Garaaž kipub tihtilugu olema palju rohkemat kui vaid soe koht auto hoidmiseks. Aastate jooksul tekib sinna igasugu kola, mis tegelikult halastamatult välja tuleks visata.  

Vana värv

Igasugu värvimistöödel jääb alati purgi põhja midagi alles. Selle asemel, et poolikud purgid ausalt minema visata, paneme me need garaaži hoiule heas usus, et kunagi läheb just seda tilka kusagil vaja. Enamasti ei lähe. Viska need purgid minema.

Vanad pintslid

Vähe on inimesi, kes pärast värvimistöid pintslid hoolikalt puhtaks teevad, kuivatavad ja hoiule panevad. Kui sina kipud olema üks neist, kes värvise pintsli lahusti või veega kusagile purki viskab ja igaveseks hoiule jätab, ole enda vastu aus ja viska need parem kohe minema, sest sa ei kasuta neid ilmselgelt enam kunagi.

Aegunud elektroonika

See kineskoopteler on tegelikult oma elu ära elanud, samuti muusikakeskus. Muidugi maksid need omal ajal ränka raha ja kuidagi kahju on endale tunnistada, et enam pole need esemed suurt midagi väärt, aga püüa neist kuidagi lahti lasta ja koju ruumi juurde saada.

Topelttööriistad

Aja jooksul kipub ikka kogunema rohkem haamreid, kruvikeerajaid ja muid vidinaid, kui tegelikult vaja läheb. Tee halastamatu sorteerimistöö ja anneta ära kõik, mida sul on topelt.

Tööriistakohvrid ja -kotid

Kui sa oled elukutselt ehitaja, elektrik, toruluksepp või muu taoline asjamees, on need muidugi igati õigustatud, igal muul juhul aga püüa neist vabaneda. Need võtavad asjatult ruumi, igal juhul rohkem kui täpselt riiuli suuruse järgi valitud panipaigakastid näiteks.

Autode varuosad

Me ei räägi siis autost, millega sa parasjagu sõidad, aga kui sul on garaaži ununenud näiteks üle-eelmise auto peatugi või pagasiruumi kate, siis neid esemeid ei ole tõepoolest mingit mõtet igaks juhuks alles hoida.

Vanad tööriistad

Kahtlemata peitub neis oma nostalgia ja kui sul on tööriistu, mis päritud isalt või vanaisalt, oleks lausa kuritegelik neist vabaneda. Aga kõik sellised esemed, millel mingit erilist väärtust pole ja mis on aegade jooksul lihtsalt kogunenud ning seisma jäänud, praagi oma garaažist armutult välja.

Spordivarustus

Kas on mingi eriline põhjus, miks sa hoiad garaažis alles 20 aastat vana rula või rulluisupaari? Ratast, mis lapsele ammu väikeseks on jäänud? Suuski, mida sa mitte kunagi ei kasuta? Ole enda vastu aus ja viska minema või müü maha kõik, mis garaažis lihtsalt ruumi võtab.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles