Uutes majades koguvad populaarsust pisemad kolmetoalised korterid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara
Kinnisvara Foto: Toomas Huik

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi kirjutab Facebookis, et populaarseks on saamas väiksemad, alla 60 ruutmeetrise üldpinnaga kolmetoalised korterid uutes majades. «Neid hakati pakkuma möödunud aastal paaris üksikus elamus, kuid positiivse kogemuse najal on selliseid kortereid turule toodud aina enam,» kirjutab ta.

Vähi sõnul jäävad korterid vahemikku 53-58 ruutmeetrit ning projekteeritud hoonesse kas kohe alguses või siis on algne plaan ümber tehtud ning suurema üldpinnaga kahetoalised, mille puhul võimalik, kolmetoalisteks muudetud.

«Kui varasematel aastatel oli väiksemaid kolmetoalisi kortereid arenduste kontekstis saadaval näiteks vanade hoonete rekonstrueerimisprojektides, siis käesolev suunamuutus puudutab just uusi maju, kus kolmetoaliste korterite standardüldpind on olnud keskmiselt 66 -76 ruutmeetrit,» selgitab ta.

Vähi sõnul on pakutavale väikekorteritüübile kindel ostjaskond olemas, kellele ei lähe tarvis suurt avatud elutuba, vaid tähtis on pigem väikeste privaatsete ruumide olemasolu. «Niisugused korterid on väiksemate ülalpidamiskuludega ja ka lõpphind on neil soodsam,» selgitab analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles