Uuring: mustanahalised mehed teevad kodutöödes valgetele pika puuga ära (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värske uuring paljastab, et mustanahalised mehed on kodutööde jagamisel palju tublimad kui valged abielus mehed. 

Eriti edukad majapidamistööde jagajad on Kariibi päritolu mustanahalised mehed, selgub Essexi ülikooli uuringust. Sellise tulemuseni jõuti, kui vaadeldi 30 000 erinevatest rassidest paari, vahendab Daily Mail. Selgus, mida arvata oligi, et naised tegelevad majapidamistöödega tunduvalt rohkem kui mehed – kui keskmine Briti mees tegeleb kodutöödega kuus tundi nädalas, siis naine kaks korda rohkem. Samas selgus aga, et on olenevalt mehe rassist erineb ka tema panus: näiteks Kariibi päritolu mustanahalised mehed võtavad enda kanda 40 protsenti majapidamistöödest, see teeb kokku ligikaudu seitse tundi nädalas.

India mehed on teisel kohal: nende panus on pisut alla seitsme tunni nädalas. Kõige viimasel kohal on Pakistani mehed, kes panustavad vähem kui viiendiku, nende naised seevastu rabavad kodus 24 tundi nädalas lisaks kõigile muudele kohustustele.

Uuringu läbiviijad peavad tulemust üsna üllatavaks: nende hinnangul võinuks arvata, et kaasaegne valge mees on kodutöödesse panustamisel esirinnas. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles