Viis maitsetaime, mida saad muudkui taaskasutada

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maitsetaim.
Maitsetaim. Foto: SCANPIX

Värsked maitsetaimed on oluline osa köögist. Et need kogu aeg käepärast oleksid, on mõistlik neid ise kasvatada. Näiteks nii, et ostad poest basiilikupoti, tarvitad selle ära ja kasvatad samast uue puhma.

Niimoodi saad ühekordsete väljaminekuga muretseda endale mitmeid erinevaid maitsetaimi, et neid ise edasi kasvatada. Ja see on pole üldsegi mingi suur ettevõtmine, pigem lapsemäng.

Roheline sibul

Pista mugulsibul klaasi, mille põhjas pisut vett. Õige pea hakkab see välja ajama rohelisi võrseid, mida varsti toiduks tarvitada saad. Hoolitse selle eest, et vett kogu aeg piisavalt oleks.

Küüslauk

Toimi täpselt samamoodi nagu sibulaga. Küüslaugupealsetel on eriti mõnus maitse, mis annab igale roale iseloomu.

Basiilik

Murra basiilikult mõned oksad ja pista otsapidi vette päikesevalguse kätte. Tasapisi kasvab pistik pikemaks ja ajab alla õrnad juured. Kui saavutatud on kaks esialgset pikkust, on aeg oksad mulda istutada.

Seller

Lõika selleri alumine ots ära ja pista see, juurenarmad allpool, vähesesse sooja vette. Jäta topsiga päikesevalguse kätte. Äralõigatud osa keskele hakkavad kasvama uued lehed. Kui see on juhtunud, võid selleri mulda istutada.

Koriander

Kui koriander ära on tarvitatud, jäta selle könt mõneks päevaks potiga vette seisma. Paari päeva pärast istuda taim uude potti ümber ja jää kasvamist ootama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles