Galerii: vahva värviline kodu Supilinnas avab kunstihuvilistele uksed

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Voronja Galerii alustas kodust kunstiprojekti: nimelt avavad erinevad kodud oma uksed, et kunstihuvilisi näitusele kutsuda. Esimene korternäitus Tartus on juba toimunud, 17. veebruaril avavad teiseks näituseks oma unikaalse Supilinna kodu uksed Gabriela, Tõnis ja Bela, et kunstihuvilised saaksid nautida Meiu Mündi loomingut

Voronja galerii galeristi Raul Oreškini sõnul on projekti eesmärgiks on viia kunstiteosed anonüümsetest  galeriiruumidest oma loomulikku keskkonda, tavaliste inimeste kodudesse. Tema sõnul on huvi projekti vastu olnud suur ning inimesi, kes soovivad oma kodus kunsti näidata ning uksed kunstihuvilistele avada, jagub. Kel aga soov enda kodu kunstile avada, võib sellest teada anda: voronjagalerii@gmail.com.

Näitusesarja jaoks valiti välja erinevad kodud ning neis avatakse vähemalt üheks päevaks (aga kokkuleppel korteri omanikega ka pikemaks ajaks) näitus. Esimene korternäitus toimus Maarja ja Taavi kodus, pilte sellest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles