Enne ja pärast: prügisse uppuvast koopast sünnib kaunis kodu

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koobas enne.
Koobas enne. Foto: www.vocativ.com

Elu koopainimesena on täiesti võimalik ka tänapäeval: seda tõestab enda näitel üks noorpaar, kes prügisse mattunud koopast endale kauni kodu võlus. 

Neli aastat tagasi kolis prantslastest noorpaar Alexis Lamoureux ja Lotte van Riel Amboise´i üüripinnale ja asus seal endale maja otsima. Just siis kuuliski Alexis kunagi koopaõõnde rajatud elamisest, mis oli kuulunud tema vanatädile. Koobas oli väga trööstitus seisus, sest aastaid polnud keegi selle eest hoolt kandnud, samuti puudusid elamisest nii vesi kui elekter. Sellises seisus läks maja enampakkumisele ja Alexis otsustas õnne katsuda. Teda saatis edu: koopakodu sai tema ja Lotte omaks kõigest euro eest. 

Siis tuli noortel kolm aastat katkematult tööd rabada, sest remondikuludeks läks neil tarvis 25 000 eurot, aga ükski pank neile laenu anda ei tahtnud. Kui raha muu elu kõrvalt kokku kogutud, algas aasta aega kestnud remont, mille tulemusena valmis kahe magamistoaga hubane kodu, mille teist magamistuba noored praegu AirBnBs ööbimiseks pakuvad. 

Vaata fotosid maja muutumisest SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles