Lugeja küsib: kas ühise kodu maamaksust vabastamiseks piisab vaid abikaasa sissekirjutusest?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühine kodu. Pilt on illustratiivne.
Ühine kodu. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Lugeja soovis teada, kas ühiselt ostetud kodu vabastatakse täielikult maamaksust ka juhul, kui vaid üks elukaaslane on sinna sisse kirjutatud, teine aga rahvastikuregistris muul aadressil registreeritud.

Maksu- ja tolliameti selgitusel sellest ei piisa. «Kui ühisvarana ostetud korterisse või majja on sisse kirjutatud ainult üks omanik, siis laieneb maksuvabastus vaid sellele inimesele, kellel oli seal 1.jaanuari seisuga rahvastikuregistri andmetel püsiv elukoht,» kõlab ametnike seisukoht. «Korteri või majaomanik, kes 1. jaanuari seisuga ei olnud sinna sisse kirjutatud, peab oma osalt maksma maamaksu. Maamaksu määramisel võetakse aluseks rahvastikuregistri andmed 1. jaanuari seisuga, seega kui on ikkagi soov saada terve korteri või maja eest järgnevatel aastatel maamaksuvabastust, siis tuleks ka teisel omanikul ennast sinna sisse kirjutada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles