Populaarse sisustuspoe nahkmööbel polegi nahast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKERÖ tugitool.
EKERÖ tugitool. Foto: www.ikea.com

Selgub, et paljukiidetud IKEA sisustuskaupade kett polegi nii väga kliendisõbralik nagu seni arvatud - kuuldavasti petavad nad tarbijat.

Nimelt selgitas Austraalia tarbijakaitse  välja, et mitmed  pealtnäha nahast valmistatud mööbliesemed, mida IKEA nahkmööbli kategoorias  ka müütab, pole tegelikult üldse nahast valmstatud - suures osas koosnevad need plastikust, vahendab HouseBeautiful. 

Näiteks koosneb populaarse EKERO tugitooli kattematerjal 75 protsendi ulatuses polüestrist, puuvillast ja plastiku sarnasest materjalist. Ka menuka KIVIK diivani nahkversioon sisaldab tegelikult väga vähesel hulgal pärisnahka.

IKEA pressiesindaja  Donna Moore mõistab tarbijate  pahameelt ja ütleb, et kõik, kes tunnevad, et neid on petetud, on oodatud  oma mööblit tagastama. Samuti juhib ta tähelepanu, et IKEA kodulehel on iga eseme juures toodud ära detailne kirjeldus, mis  materjalist üks või teine mööblitükk koosneb. Seega tuleb edaspidi lihtsalt tähelepanelikumalt kodulehte sirvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles