Suur galerii: milliseid kodukaupu näidati maailma suurimal tarbemessil Frankfurdis?

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel peeti Saksamaal Frankfurdis väidetavalt maailma suurimat tarbemessi: 4387 ettevõttet 95 riigist, sealhulgas kolm Eesti firmat pakkusid erinevaid tarbimisega seotud tooteid.  1184 ettevõtet oli väljas kodukaupade valikuga.

Messil pakutav jaotus tinglikult nelja kategooriasse:

Looduslähedus

Foto: Ambiente

See stiil ammutab inspiratsiooni loodusest: looduslikud materjalid hoolitsevad lõõgastava atmosfääri loomise eest. Välise ja sisemise ruumi piirid hägustuvad, eelistatud materjalideks on puit, bambus, villane, linane ja nahk, samuti materjalide võimalikult loomulikud viimistlusviisid ja -võtted, mida oskasid meie esivanemad. Selle stiiliga sobivad suurte lillemustritega vaasid, toon-toonis padjad, aga ka teada-tuntud käsitöövõtted nagu makramee jms. Ideaalselt harmoneerub selle ruumiga vintage- mööbel.

Futuristlik

Foto: Ambiente

Futuristlik ruum kujutab endast klassika ja innovatsiooni õnnestunud kombinatsiooni. Kunstmaterjalid nagu pleksiklaas ja metall jms. saavad innovatiivsete meetoditega uue, taaskasutatava elu ning sünnivad põnevate mustrite või vormidega aksessuaarid, nõud või valgustid. Värvitoonid nagu roosa, heleroheline või -sinine plingivad sädelevate elementidega tuleviku-kodus.

Kasutajasõbralik ja lihtne

Foto: AFP / Scanpix

 Lihtne ja kasutajasõbralik, minimalistliku disainiga, ent ometi väärt materjalist ja vastupidav, võiks olla selle kodu moto. Monokroomne värvipalett valgetest ja hallidest toonidest rõhutab esemete funktsionaalsust, materjalidest haakub selle stiiliga hästi näiteks klaas, roostevaba teras, marmor ja betoon. Hinnaline minimalism toob aga koju ei rohkem ega vähem kui homse klassika.

Piiride puudumine

Foto: Ambiente

Piiritu loomingulisus toob koju erksad värvid ja kirju miksi erinevatest materjalidest: selles mustrite, materjalide ja vormide Segasumma suvilas on lubatud hullata ja eksperimenteerida kõikvõimalike stiilidega nii, nagu süda lustib. Siin loeb originaalsus ja mängulust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles