Jaanuari vaadatuim kinnistu asub Kvissentali elurajoonis

, Arco Vara Tartu esinduse kinnisvaramaakler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvissentali elukeskkonnas alustati uue etapiga
Kvissentali elukeskkonnas alustati uue etapiga Foto: Arco Vara

Tartu populaarseim uuselamurajoon Kvissentalis tõmbab ennekõike peresid, kes eelistavad elada linnamürast kaugemal, kuid samas linnale lähedal, kirjutab Arco Vara Tartu piirkonna maakler Janika Toots.

Kvissentali piirkond on ülikoolilinnas aastasadu olnud jalutajate lemmikuks ja tudengite eelistatuimaks piknikupaigaks. Tänaseks on sellest aga saanud paljudele hinnatud elukeskkond ja populaarne uuselamurajoon, mis asub Tartu kesklinnast vaid viieminutilise autosõidu kaugusel, kuid pakub samas elanikele privaatsust.

Elamurajooni populaarsusele aitab kaasa tänapäevane infrastruktuur ja ühtlustatud arhitektuursed lahendused. Üksikelamute puhul on sõltuvalt asukohast määratud hoone tüüp, arvestades kehtivas detailplaneeringus määratud miljöögruppide arhitektuurinõudeid. Suurimaks lubatud korruselisuseks on määratud kaks. Hoonestusreeglid tagavad arendusele arhitektuurselt viimistletud ilme, nii et elamurajoon on leidnud tunnustust Tartu linna aasta ehitiste konkurssidel. 

Kompaktset elukeskkonda täiendavad veel kõrghaljastus, korrastatud jõekaldaga looduslikult kaunis Emajõgi ning puhkealad.

Nõudlus on tinginud laienduse

Tartus on praegu pakkuda ca 80 detailplaneeringuga elamukrunti. 2015. aastal toimus Tartu linnas 49 hoonestamata elamumaa tehingut ja Tartumaal tervikuna 409 elamumaa tehingut. Viimasel kahel aastal on tehingute arv elamumaaga jõudsalt kasvanud.

Huvi Kvissentali õnnestunud elamupiirkonna kruntide vastu on päädinud laiendusega, mis valmib eeloleval suvel ja kus on saadaval 29 elamukrunti, mille pindalad jäävad vahemikku 1240 - 2450 ruutmeetrit. Üksikelamu suurim lubatud ehitusalune pindala on vahemikus 270 - 450 m².

Kruntide müügihind sisaldab liitumisi kommunikatsioonidega: elekter, vesi, kanalisatsioon, gaas, side. Valmis on ehitatud tänavavalgustus, tänavad asfalteeritud, ning haljastatud, rajatud kergliiklustee ning eluks vajalik ühistranspordi taristu on korralik. 

Küsimuste korral kirjutage janika.toots@arcovara.ee  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles