Lihtsad nipid ja soodsad leiud Pärnu pere õdusas kodus

, Ajakiri Kodu&Aed
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algse köögiletiga ruumi asemel kavandati hoopis praktilisem suure söögilaua ja puhvetiga köök. Mööbel on tellitud Pärnu firmast, lühter leitud aga vanakraamiturult, nagu mitu muudki valgustit. Hõrgult sobitatud pruun ja hall mängivad kaasa teiselt ringilt saadud söögilauatoolidel, mida vaid veidi oli vaja korrastada.
Algse köögiletiga ruumi asemel kavandati hoopis praktilisem suure söögilaua ja puhvetiga köök. Mööbel on tellitud Pärnu firmast, lühter leitud aga vanakraamiturult, nagu mitu muudki valgustit. Hõrgult sobitatud pruun ja hall mängivad kaasa teiselt ringilt saadud söögilauatoolidel, mida vaid veidi oli vaja korrastada. Foto: Juta Kübarsepp/Kodu&Aed

Pärnu pere õdus maja rõõmustab silma põhjamaise, heleda kerguse ning soojade puidutoonide timmitud tasakaaluga. Sisekujundaja lihtsate võtete ja soodsate leidudega kujundatud kodu oma perele on kui tõeliselt elegantne rätsepatöö.

KODU LUGU

Kes: Ingrid, Alar ning pojad Kristjan (23), Christofer (8), Gregor (3) ja koer Berry (1).

Mis: 150 m² viilkatusega uusarenduse maja.

Kus: Pärnumaal Papsaare külas.

Praeguseks on seitse aastat möödas ajast, kui pärnakad Ingrid ja Alar kesklinna kolmetoalisest jõeäärsest korterist linnast välja, Papsaare uusasumisse kolisid. «Soovisime, et lastel oleks oma kiik ja liivakast ning aed, kus mängida. Korteris jäi juba ruumi väheks,» meenutab Ingrid aega, kui keskmine poeg oli alles sündinud. Selleks ajaks oli perel juba märkimisväärne ühise kodukujundamise kogemus: sisekujundajaks õppinud ja ka sellel alal tegelev Ingrid kinnitab, et kaasa on talle ikka olnud parimaks koostööpartneriks ja tagasiside andjaks, kes ka töiseid projekte aitab kommenteerida.

«Tema on otsekui kontrollisik, kellega läbi arutades saavad asjad endale selgemaks,» kinnitab ta. Nii tegid nad ka uues kodus siseviimistluse ühiselt. Aiastki on saanud pere ühine hobi ja ruum, mida üha koos kujundatakse. «Linnaelu on hoopis teine – seal ei saa minna hommikumantlis välja kohvi jooma,» on Ingrid rahul õue laieneva eluruumiga. Just siin otsustas juba kaua koos elanud paar 2010. aastal pulmapeo pidada.

Põllu peale ostetud majakarp oli vaid väliselt valmis, siseseinu aga polnud ja viimistluse tegi pere ise. Ingrid kiidab sealjuures kaasa Alarit, kes tegutseb automaalrina ning on koduski oma kätega kõik  vajamineva värvinud ja renoveerinud. Ka planeering kujundati oma tarviduste järgi. Esimesel korrusel on avatud köök-elutuba, magamistuba, töötuba, saun ja duširuum, teisel korrusel kaks poistetuba ja vannituba. Iseenesest on tegemist vägalihtsate lahenduste ja materjalidega ning abikaasadmõtlesid tõsiselt, kas nad on ikka valmis oma kogemusi jagama. Nüüd on aga mõlemad sellega igati nõus, sest just niisuguseid lihtsaid ja praktilisi lahendusi enamik kodukujundajaid ju tegelikult vajabki.

Foto: Juta Kübarsepp / «Kodu & Aed»

Kuna perel oli vaja kähku sisse kolida ja palju raha kulutada polnud võimalik, kasutati lihtsaid ja soodsaid materjale. Peamine võlu, mis kogu elamisest õhkub, ongi teadlikult esile toodud omadused, mis kokku moodustavad heleda ja karge põhjamaise kodususe. Kui algul tahtis Ingrid, et võimalikult rohkem pindu oleksid valged, siis praeguseks on osa seintest saanud rahuliku halli tooni ning need annavad sellega väga kauni ja hõrgu tausta heledale puidule.

Edasi loe Kodu & Aia veebruarinumbrist. Osta värske number ja vaata Kodu Kauniks 2016 osalemisinfot ajakirja kodulehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles