Säästa raha ja ruumi: 8 asja, mida koju ostmise asemel laenutada tasub

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabane kodus kõigest, mida sa tegelikult ei vaja. Näiteks kirbuturul!
Vabane kodus kõigest, mida sa tegelikult ei vaja. Näiteks kirbuturul! Foto: www.flickr.com

Kuna kodu pole kummist, tasub iga sellega seotud ost hoolikalt läbi mõelda – kas seda ikka on vaja? ApartmentTherapy toob välja kaheksa päris ülltavat asja, mille koju ostmisel tegelikult mingit mõtet pole, sest sama hästi võib neid laenutada.  

Tööriistad

Kas spetsiaalsest laenutusest või sõbralt. Milleks ühe projekti pärast muretseda endale alaliselt kapinurka seisma tikksaag, akutrell ja muud imevidinad, mida sa tõenäoliselt kuigi sageli ei kasuta? Kui oled pidev meisterdaja, on lood muidugi teised, aga ühekordseks saagimistööks ja paari kruvi kinnilaskmiseks pole kindlasti mõtet endale tööriistavaru koju soetada.

Reisivarustus

Kui tihti sa suurte kohvritega reisimas käid? Tõenäoliselt mitte kuigi sageli. Niisiis tasuks mõelda, kas nende aastaringsel kodushoidmisel on sügav mõte sees. Ka neid võiksid pigem laenutada.

Õhkmadratsid

Kui oled suur võõrustaja ja keegi sageli sinu juures ööbib, on tagavaramadrats kindlasti vajalik. Kui ööbimajäävaid külalisi aga kuigi sageli sinu juurde ei satu, on madrats lihtsalt asjatu ruumiröövel. Vajadusel laena see sõbralt või naabrilt või palu külalisel endal kaasa võtta.

Klapptoolid ja -lauad

Muidugi on mõnes mõttes hea teada, et vajadusel mahutab su söögilaud kaheksa inimese asemel 14, aga kui sageli selliseid olukordi ette tuleb? Ja kui peakski tulema, siis laudu-toole saab meil ammuilma väga kerge vaevaga laenutada, nii et ära kuhja asjatult igasugu kola koju tolmu koguma.

Serveerimisnõud

Sama lugu, mis toolide ja laudadega. Kui ühtäkki selgub, et õhtusöögiks läheb vaja märksa rohkem nõusid kui sul kodus leidub, saab need vastavast ettevõttest laenutada.

Printer

Kui tihti sul tänapäeval seda masinat tegelikult vaja on? Ja kui on, siis leidub bürookauplusi, printerikeskusi ja raamatukogusid, kus vajaliku paberimaterjali mõne sendi eest kenasti prinditud saab.

Matkavarustus

Kolmetoaline 15 inimest mahutav telk on kindlasti fantastiline, aga sel ühel korral kahe aasta jooksul, kus sul sellist mahukat ajutist öömaja tegelikult vaja on, võid selle päris kindlasti laenutada. Kui oled üldiselt sage matkaja, siis elementaarsed asjad võivad kodus muidugi olemas olla, aga kusagilt jookseb siiski piir.

Spordivarustus

Kui oled mingi spordiala püsiharrastajaks saanud, tasub kindlasti mõelda põhjaliku varustuse soetamisele, aga esimest korda lumelauasõitu proovima minnes lumelaua, saabaste, kiivri ja kõige muu varustuse soetamine on kindlasti mõistlikkuse piiridest väljaspool.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles