8 sammu, kuidas vastikute naabritega toime tulla

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Postimees

Jubedate naabrite eest pole meist keegi kaitstud ja nendega võitlemine võib kujuneda päris kurnavaks. Kuidas neist jagu saada?  

Kui asjad on juba lootusetult hapuks kiskunud, on äärmiselt oluline, kuidas sa ebameeldiva naabriga ümber käid. Sellest oleneb, kas probleemi on üldse võimalik lahendada, kirjutab Today. Käitu järgmiselt:

1. Helista ja lepi kokku aeg kohtumiseks.

2. Kohtuge neutraalsel pinnal – hästi sobib näiteks kortermaja õu või ala, mis ei jää kummagi krundile.

3. Ära hakka süüdistama – selgita rahulikult, mis sind häirib ja miks, ning paku kohe välja variante, kuidas olukord lahendada.

4. Kui kokkusaamisest asja ei saa, tööta läbi vastavad õigusaktid ja kirjuta tülikale naabrile neile tuginedes kiri, kus selgitad, miks sul on täielik õigus nõuda seda, mida nõuad. Paku taas lahendusi.

5. Pea nõu spetsialistidega, alustada võid ühistu esimehest, samuti võid pöörduda kohalikku omavalitsusse. Palu, et nad võtaksid naabriga ise ühendust.

6. Kui seegi ei aita, esita ametlik kaebus.

7. Naabriga suhtlemiseks püüa leida mõni vahemees, ühistu esimees sobiks selleks hästi. Püüa veel kord kõneleda. Anna mõista, et vajadusel pöördud kohtusse. Aga seda kaarti ära mingil juhul varem välja mängi – see jäägu ikka viimaseks lahenduseks.

8. Kui asi ikka ei lahene, pöördu kohtusse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles