10 võimalust, kuidas oma kodu raha teenima panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võta kodukontor kasutusele.
Võta kodukontor kasutusele. Foto: www.flickr.com

Unistad võimalusest oma elupaik enda heaks tööle ja teenima panna? See pole sugugi võimatu, tegelikult on sääraseid võimalusi vähemalt üheksa. 

The Guardian annab oma veergudel nõu, mis ja kuidas selleks täpselt teha, et kodu raha teenima panna.

1. Rendi välja oma parkimiskoht. See ei tööta mõistagi igal pool, vaid piirkondades, kus parkimiskohtadega on kitsas käes. Hind peab sel juhul olema niivõrd mõistlik, et inimestel oleks põhjust avalikule tasulisele parklale eelistada sinu parkimiskohta. Hästi toimib selline süsteem just näiteks tööpäevadel, kui oled ise autoga kodust ära ja keegi, kes töötab sinu kodu lähedal, kohta vajab.

2. Rendi filmivõteteks. Või pildistamiseks. Ajakirjad ja võtterühmad otsivad ikka kohti, kus pilte teha või filme ning sarju salvestada. Kui su kodu on piisavalt ilus või niisama millegi poolest äärmiselt eriline, anna end üles! Ka Eestis tegutsevad juba mõnda aega vastavad agentuurid, kes kodusid ja võttepaigaotsijaid kokku viivad.

3. Tee suurpuhastus. Ja pane kõik, mida sa tegelikult ei vaja, kuid mis endiselt kasutuskõlblik tundub, mõnes keskkonnas müüki. Eestis on parimaks veebilahenduseks osta.ee keskkond, teine variant on oodata kirbuturge.

4. Võta üüriline. Majanduslanguse ajal kasutasid seda lisasissetuleku allikat paljud Eesti pered, kel kodus mõni vaba tuba juhtus olema. Tegemist on püsiva ja sugugi mitte tühise summaga. Mõistagi ei saa toa eest küsida siiski üürikorteriväärilist hinda.

5. Paku puhkamiseks. Pane oma kodu üles Airbnb keskkonda ja rendi välja ajaks, kui ise kodunt eemal puhkusel viibid. See pole küll regulaarne sissetulek, aga puhkuseks lisaraha teenimiseks abiks ikka.

6. Raja majutusasutus. Kui võõraste inimeste oma kodus pidamine sulle suisa meeldima hakkab ja ruumi jagub, tasub kaaluda majutusasutuse avamist. See nõuab küll päris kurnavast bürokraatiast läbinärimist ja sisuliselt ikkagi täiskohaga tööd, nii et mõtle hoolega läbi, kas see on sulle sobiv.

7. Tee tooteesitlusi. Vanad head Avoni ja Tupperware´i tootepeod pole kusagile kadunud, nii et kui tunned, et sellise valdkonnaga tegelemine on midagi sulle, lase aga käia ja kutsu ümberkaudsed perenaised enda juurde toodetega tutvuma.

8. Paku koduõpetajateenust. Oled eriti osav matemaatikas, inglise keeles või muus valdkonnas? Paku oma kodus järeleaitamistunde ja teeni lisaraha.

9. Võta kodukontor kasutusele. Selle asemel, et tööpäeva lõpus kodus kontorilaua taga Facebookis istuda, kasuta seda aega arukamalt – olenevalt sellest, mida oskad, hangi endale mõni lisatööots. Paku raamatupidamisteenust, kirjuta midagi, toimeta või tõlgi tekste.

10. Hakka kodus pakkuma õmblusteenust, meisterdama puidust esemeid või valmistama muid kaupu, mida hiljem näiteks veebis või laatadel müüa saad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles