Üürin korteri ... oma vanematelt

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürikorter, tudeng.
Üürikorter, tudeng. Foto: SCANPIX

Soodsat elamispinda on tööelu alustaval noorel New Yorgis küllalt raske leida, mistap on jõukamad vanemad leidnud uue lahenduse: nad ostavad korteri ja üürivad selle soodsatel tingimustel oma järeltulijatele, kirjutab New York Times.

Corcoran Group Real Estate kinnisvarabüroo juhtivmaakleri Julie Newdowi sõnul on Suures Õunas soodsa elamispinna leidmine alati olnud suur kunst, kuid nüüdseks on noorte võimalused veelgi kahanenud. Kinnisvarabüroo Miller Samuel juhi Jonathan J. Milleri sõnul ongi seetõttu viimastel aastatel sagenenud tehingud, kus vanemad ostavad korteri oma lastele.

Nii ei soovinud ka Philip Moll, et tema kõrgharidusega tütar Jessica kümme aastat tagasi tööelu alustades mingites kahtlastes linnajagudes ringi kolistama peaks, sest paremat korterit ta endale lubada ei saa – isa ostis ühe magamistoaga korteri heas linnajaos luksuslikus, uksehoidjaga majas ning temast sai Jessica üürileandja.

Mõistagi ei tule tütrel maksta suurlinna keskmist üürihinda, vaid tasuda näiteks 1100 dollari eest majanduskulusid ja veidike ka muid korteriga seotud makseid. Suurlinnas, kus keskmise ühe magamistoaga Manhattani korteri eest tuleb välja käia umbes 3375 dollarit kuus, on see  tõeline soodusdiil. Nüüd, kümme aastat hiljem on isa jätkuvalt rahul: tema meelest oli see igati mõistlik investeering. Kinnisvaraspetsialistide sõnul on see mõistetav: üürileandja võib olla kindel, et laps hoiab oma vanemate vara korras ning seda kontrollida on kergem kui võõraste puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles