Kinnisvaraeksperdid ennustavad Kopli linnaosale arvestatavat hinnatõusu

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Koplis.
Maja Koplis. Foto: Postimees

Eesti suuremate kinnisvarabüroode ekspertide hulgas läbiviidud uuringust selgub, et Tallinna linnaosadest tõusevad hinnad kõige tõenäolisemalt Koplis.

2016. aasta jaanuaris läbiviidud küsitluses osales 39 eksperti Eesti suurematest kinnisvarafirmadest 1Partner, Pindi, Uus Maa ja Arco Vara.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on Kopli tõusu oodatud juba kümmekond aastat, kuid plahvatuseks vajalik kriitiline mass pole käes. «Arendused venivad ning Põhjaväil on praegusel kujul pettumus. Koplist saab pealinna üks nooblimaid ja kallimaid piirkondi, kuid see võtab veel kümme aastat või rohkemgi,» rääkis Vahter.

Uusarenduste hulka eksperdid liiga paljuk ei pea: 75 protsenti küsitlusele vastanutest hindas, et nende maht on optimaalne ning vastab nõudlusele.

«See on tegelikult hea, et ei arendata liiga kiiresti ja palju korraga, ka Koplis, mis tõstaks kogu majanduse mullistumise riski. Kinnisvarasektoris on hetkel stabiilne aeg, turg reguleerib end ise ja kõige tervislikum kui see nii kestma jääks,» ütles Vahter.

Uuringu kohaselt nimetas enim, kolmandik ekspertidest, ülehinnatuima Tallinna piirkonnana Vanalinna.

46 protsenti vastanutest prognoosis, et Tallinna lähivaldadest kasvab edasi kõige kiiremini Rae Vald. Sellele järgnesid Saue 15,4 ning Viimsi ja Harku Vallad 12,8 protsendiga.

Üldiselt hindas 64 protsenti küsitlusele vastanud ekspertidest, et tänavu jääb kinnisvaratehingute arv mullusega samale tasemele. Samuti prognoosisid eksperdid, et ka hinnatase ei muutu. Ka ei oota 77 protsenti ekspertidest, et buum üldse või vähemalt järgmise kolme aasta jooksul valdkonda ohustaks. Samas viiendik vastanutest tunnetas juba praegu buumi tundemärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles