Turvaline kodu nõuab tähelepanu

, nooremmaakler, Arco Vara
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus peab olema hea turvauks ning korralikud lukud - see on esimene kaitse varaste eest.
Kodus peab olema hea turvauks ning korralikud lukud - see on esimene kaitse varaste eest. Foto: Arco Vara

Kodust lahkudes soovime kõik, et meie eluruumid on kaitstud võõraste, kutsumata külaliste, eest. Vältimaks halbu üllatusi, tuleb turvalisuse nimel vaeva näha ja mitte üksnes loota heale õnnele, kirjutab Arco Vara nooremmaakler Indrek Servinski.

Lihtsaim viis kodu turvamiseks on korralikust materjalist ja kvaliteetsete lukkudega turvauks, mis peab kinni lihtsa vargapoisi. Samuti on soovitav, eriti esimesel korrusel, kasutada turvasulustega aknaid.

Profivaraste peletamiseks on vaja muretseda korralik turvasüsteem, mis võõra sisenemisel saadab teate kas korteriomanikule või turvafirma juhtpulti. Tänu sellele, et tehnoloogia võimaldab turvasüsteeme paigaldada igale poole, kaovad minevikku kakskümmend aastat tagasi populaarsust kogunud trellitatud aknad.

Kodu turvalisuse tõstmisel on hea, kui naabrid omavahel suhtlevad ja märkavad oma piirkonnas liikuvat võõrast - olgu see siis eramajade rajoonis või suure kortermaja trepikojas. Tihti lubatakse korrusmaja koridori täiesti võõraid inimesi, kes lihtsalt ootavad ukse kõrval, et keegi väljuks või siseneks trepikotta. Elanikud peaksid julgema tundmatu käest küsida, kuhu ja kelle juurde minnakse. Seega saab, elanike enda suhtumisega, keskkonda palju turvalisemaks muuta.

Varas viib sületäie, tuli kõik

Kodudes ei ole ainsaks mureks vargad ja vandaalid, vaid tuleb järgida ka tuleohutusega seonduvat. Kui endale kodu ehitada, tuleb tuleohtlike kohtade või seadmete lähedusse kindlasti paigutada kustutusvahendid. Teisalt peab küttekolletest ja korstnatest eemal hoidma kergestisüttivad materjalid.

Küttekollete hooldamisel tuleb, enne kütteperioodi algust, kutsuda korstnapühkija, kes eemaldab tahma ning kontrollib küttekollete korrasolekut ja ohutust. Nii jõutakse õigeaegselt reageerida korstnapühkija tehtud ettepanekutele küttesüsteemi parandamiseks või tuleohutuse tõstmiseks, sest tuli ei ole nagu varas - tuli võtab kõik.

Ehitustööde või remondi käigus on soovitav jälgida, et elektritööd on tehtud korralikult, vältimaks juhtmete ülekoormust, mis omakorda võib lõppeda tulekahjuga.

Kinnisvara turvalisus on omaniku enda teha ja sellesse tuleb investeerida, alates lihtsatest turvameetmetest nagu lukud ja lõpetades kindlustusega. Kui jääda lihtsalt heale õnnele lootma, võib see lõppeda väga kurvalt elanikele, kinnisvarale ja isiklikele asjadele. Seega tuleb pöörata, kodu turvalisemaks muutmisele, rohkem tähelepanu ja hoolima, peale oma isikliku vara, ka naabri turvatundest.'

Lisainfo korral küsige indrek.servinski@arcovara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles