Tallinnas müüdi korter rekordilise ruutmeetrihinnaga

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kentmanni tänavale.
Vaade Kentmanni tänavale. Foto: Postimees

Veebruaris  müüdi Tallinna kesklinna kortermajas viimase kümnekonna aasta kohta rekordilise ruutmeetrihinnaga korter.

Veebruaris müüdi Tallinnas Kentmanni tänaval asuvas hoones 165-ruutmeetrine korter 1,14 miljoni euro eest, mis on viimase kümnekonna aasta pinnaühiku hinnarekord.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul tundub, et raha liigub ja rekordite aeg on jälle käes. «Mullu müüdi Tallinnas kaks miljonikorterit ning eelmisel kuul toimunud tehingu juures on eriti märkimisväärne 6900-eurone ruutmeetri hind. Väikese korteri väärtuse maksid ka kaks parkimiskohta,» rääkis Vahter.

Veebruaris tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1084 ostu-müügitehingut. Kinnisvaratehingute koguväärtus oli 111 miljonit eurot.

Veebruaris müüdi pealinnas 697 korterit, mis on 27 protsenti enam kui jaanuaris. Pealinna korteri ruutmeeter maksis keskmiselt 1557 eurot, mis on varasema kuuga võrreldes 1,2 protsenti kõrgem.

Veebruaris müüdi Tallinnas 27 hoonestatud elamumaa krunti, mis on nelja võrra enam kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 1,6 miljoni ning soodsaim 67 000 euro eest.

Krunte müüdi 12, mis on ühe võrra vähem kui jaanuaris. Kalleim hoonestamata krunt läks kaubaks 289 000 ja odavaim 15 500 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles