Vaadatuim maja – järve kaldal, oma paadisillaga (2)

, Tartu piirkonna maakler, Arco Vara
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaadatuimal majal on järve kaldal oma paadisild
Vaadatuimal majal on järve kaldal oma paadisild Foto: Arco Vara

Arco Vara eramute müügipakkumistest uudistati ettevõtte koduleheküljel veebruaris enim Tartumaal järve kaldal asuvat maja, millel oma paadisild, kirjutab Arco Vara Tartu piirkonna maakler Kai Paade.

Suur, avar ja heas korras maja asub Tartu linnapiirist 15 kilomeetri kaugusel Mäksa vallas, Melliste külas. Melliste küla sai 2012. aastal Tartumaa aasta küla tiitli.

Erinevatele põlvkondadele või suurele perele elamiseks sobiv maja köidab tähelepanu tänu heale asukohale Melliste järve kaldal. Krundil on oma paadisild, kust võid järvele lõbusõitu tegema minna või kala püüdma. Enda hoovis on loodud ka võimalus kala suitsutamiseks – kutsud suvel sõbrad kokku, päeval püüate kala ja õhtul suitsutate. Kõik naudivad äsja ahjust tulnud sooja suitsukala!

Krunt on piisavalt suur, et rajada oma porgandi- ja tillipeenar. 2773 m² suurusel krundil on viljapuud ja marjapõõsad, kasvuhooned, samuti kaks kuuri, väike aiamaja ja suitsuahi.

Maja seisukord on hea

Eramu põhikonstruktsiooniks on puitkarkass, mis on kaetud tep-plaadiga ning krohvitud. Majal on uus plekk-katus jaosaliselt vahetatud aknad. Kütmiseks on korralikud ahjud, puupliit soemüüriga, kamin ja õhksoojuspump. Majas on tsentraalne vesi ja kanalisatsioon. Kõiki põrandaid katavad naturaalsed puitlauad. Seinad osaliselt kaetud puiduga, osaliselt tapetseeritud. Esimesel korrusel asuvad tuulekoda, esik, köök, kaks tuba, WC, duširuum, saun, garaaž ja kaminaruum ning teisel korrusel valgusküllane elutuba, kaks suurt magamistuba, millest üks on rõduga. 

Garaaži peal paikneb kaminaga elutuba, duširuum, WC, lisaks veel suvetuba. Maja all on täiskelder. Maja on pererahvale suureks jäänud ja seetõttu otsitakse uut hoolivat omanikku.

Tartu-Räpina-Värska maantee äärde jäävas Mellistes on kõik eluks vajalik olemas: lasteaed-algkool, raamatukogu, perearst, hambaarst, apteek, kauplus, söögikoht, spordihoone ja noortekeskus. Bussiühendus Tartuga on väga hea.

Tartumaa majade müügi statistika

2016. aasta kahe esimese kuuga on Tartumaal uue omaniku leidnud 64 maja. 59 juhul oli tegu hoonestatud elamumaa ja 5 juhul hoonestatud maatulundusmaa müügiga. Hoonestatud elamumaa keskmiseks suuruseks oli 3026 m2, hoonestatud maatulundusmaa keskmiseks suuruseks 113 470 m2. Hoonestatud elamumaa keskmiseks hinnaks oli Tartumaal 95 870 € ja maatulundusmaa keskmiseks hinnaks 73 900 €.

Koos kevade ja päikseliste ilmadega tõstatub inimestel taas soov omale suvekodu või maamaja soetada, seega kevade poole suureneb lisaks müügikuulutuste vaatamisele ka tehingute arv.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles