Abiks algajale aednikule: vähenõudlikud taimed, mis ei vaja erihoolt

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särav päevakübar Goldsturm
Särav päevakübar Goldsturm Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Mõnd taime peab hoolikalt poputama, et ta kaunis püsiks ja kaua silmailu pakuks. Ent AboutHome toob ära mõned algaja aedniku vähenõudlikud lemmikud, mis erihoolt ei vaja.

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Ühed sellised näiteks päevakübarad. Päevakübar kasvab igasugusel mullal, siiski tuleks talle muretseda kobedat toitaineterikast mulda. Pinnas võiks olla pisut niiskem, seepärast tasuks pikemal põuaperioodil taimi kasta. Päevakübar kasvab hästi päikese käes, kuigi lepib ka kerge varjuga ning lisaks sellele pn päevakübarad ka suurepärased lõikelilled.

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Päevaliiliad on ühed vähem hoolt nõudvamad püsililled. Samuti on neil väga hea vastupanuvõime haigustele ja kahjuritele ning nad võivad jääda kasvama samale kasvukohale 12-15 aastaks.

Foto: Erakogu

Hostad on külmakindlad ja väga hea kohanemisvõimega. Nad kasvavad hästi nii mõõduka kliimaga piirkondades kui ka lähistroopikas, kuid vajavad talvist puhkeperioodi, kus temperatuur oleks alla +4,5 C° vähemalt 3-4 nädalat aastas. Hostad vajavad toitaineterikast ja vett hästi läbilaskvat mulda.

Foto: Talvi ja Mati aiablogi

Kukeharja taimepere on samuti suhteliselt vähenõudlik, kukeharjad suudavad elada ka kehvades tingimustes ja on head pinnakattetaimed, sobivad näiteks kiviktaimlasse.

(Allikad: Vikipeedia, Hansaplant, Hortes, Räpina aianduskool, AboutHome)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles