Viis lihtsat nippi ja sa oled oma kodus igal õhtul õnnelik

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnelik inimene.
Õnnelik inimene. Foto: SCANPIX

Tööjamad võtavad viimse kui energiaraasu, nii et isegi õhtul koju tulles on raske end õnnelikuna tunda? Mõned lihtsad nipid aitavad seda muuta ja lähed igal õhtul õnnelikuna magama.

1. Pane asjad pärast kasutamist oma kohale tagasi

See on korras kodu kuldreegel. Kui asjad vedelevad laiali, tekitab nende nägemine kogu aeg liigset stressi - peaks koristama, aga pole tahtmist.. Lihtsam on niisiis asjad korralikult oma kohale tagasi panna ja näiteks nõud või köögi tööpind kohe pärast kasutamist ära pesta.

2. Õpi valmistama kiireid, tervislikke ja maitsvaid eineid

Netis ringleb tuhandeid tipp- ja muidukokkade retsepte kiireks, tervislikuks ja maitsvaks eineks, mille valmistad 10-30 minutiga. Usu, see pole miski täppisteadus, vaid sellega saab hakkama igaüks. Võid nädala menüü ette valmis mõelda, asjad külmikusse valmis osta, siis jääb ära igaõhtune poeskäigustress.

3. Võta aega endale ja oma kallitele

Keskendu sellele, mis su kodus on tõeliselt oluline - sina ise ja su kallid. Olgu see siis kallim, laps, kasvõi kass, pühenda neile aega. Sama oluline on jätta igas päevas aeg iseendale: joo näiteks tassike maitsvat terviseteed ning mõtle, mida toredat möödunud päev sulle tõi. Igas päevas on kindla peale olemas vähemalt üks suhkrutükk, mis muidu piprase olemise magusamaks muudab!

4. Võta aega hobide tarvis

Kes meist poleks kuulnud kurtmist stiilis: no nii tahaks lugeda seda raamatut või kududa, aga aega pole. Ainuke, kes saab endale selle aja leida, oled ise - ööpäevas on 24 tundi ja kui iga päev pühendad tegevusele, mida armastad, kasvõi 20 minutit, oled kindlasti õnnelikum.

5. Valmistu homseks

Pane õhtul valmis näiteks järgmise päeva rõivad või mõtle läbi ja sea paika logistika: nnii alustad oma päeva stressita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles